NAPETO POSLE NEREDA U KONGRESU Anketa: 57 odsto građana smatra da Trampa treba smeniti! CNN: Postupak za opoziv već u ponedeljak
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

sad

NAPETO POSLE NEREDA U KONGRESU Anketa: 57 odsto građana smatra da Trampa treba smeniti! CNN: Postupak za opoziv već u ponedeljak

Planeta -

Demokrate planiraju da pokrenu postupak za opoziv predsednika SAD Donalda Trampa već u ponedeljak, javlja televizija Si-En-En pozivajući se na više dobro obaveštenih izvora.

Na taj način bi glasanje o opozivu predsednika Trampa moglo da bude pokrenuto već početkom ili sredinom sledeće sedmice, dodaje američka televizijska mreža.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi nije, međutim, mogla da precizno kaže kada bi glasanje moglo da se nađe na dnevnom redu, navodi Si-En-En.

To bi bio drugi put da se pokreće postupak za opoziv Trampa.

Postupak za njegov opoziv bio je pokrenut i u decembru 2019. godine, zbog optužbi za zloupotrebu položaja i ometanje Kongresa.

Senat je Trampa u februaru 2020. oslobodio po obe optužbe.

Anketa: 57% Amerikanaca smatra da Trampa treba smeniti

Rezultati ankete agencije Rojters pokazuju da 57 odsto Amerikanaca smatra da predsednika Donalda Trumpa treba odmah smeniti, nakon protesta ove sedmice koji su se pretvorili u nasilje na Kapitolu.

Anketa je takođe je pokazala da sedam od 10 birača koji su glasali za republikanskog predsednika osuđuje ponašanje ekstremnih Trampovih pristalica koji su provalili u Kongres gde je raspravljano o potvrdi pobede demokrate Džozefaa Bajdena na predsedničkim izorima.

Gotovo 70 odsto učesnika ankete reklo je da se ne slaže sa Trampovim ponašanjem uoči nemira u sredu.

Republikanska senatorka Murkovski: Želim da Tramp ode

Republikanska senatorka Lisa Murkovski pozvala je predsednika Donalda Trampa da podnese ostavku nakon što su njegove pristalice u sredu upale u američki Kapitol.

"Želim da podnese ostavku. Želim da ode. Dovoljno je načinio štete", rekla je Murkovski, američka senatorka sa Aljaske za "Enkoridž dejli njuz", preneo je Rojters.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track