BOING 737 SA 62 PUTNIKA PAO U MORE: Izvučena prva tela! U avionu bile 3 bebe! Jauci odzvanjaju aerodromom u Indoneziji! (VIDEO)
Foto: EPA / Mast Irham

drama u indoneziji

BOING 737 SA 62 PUTNIKA PAO U MORE: Izvučena prva tela! U avionu bile 3 bebe! Jauci odzvanjaju aerodromom u Indoneziji! (VIDEO)

Planeta -

* Avion Boing 737-500 sa više od 60 putnika nestao je sa radara nekoliko minuta posle poletanja iz Džakarte

* U Javanskom moru pronađeni su ostaci za koje se pretpostavlja da su delovi tog aviona

Predstavnici lokalnih vlasti naveli su da je informacija o padu aviona primljena u 14.30 sati po lokalnom vremenu, i da je u toku potraga za preživelima.

19.50 - Po kiši i mraku, iza ponoći po lokalnom vremenu, spasilačke i istražiteljske ekipe izvukle su iz mora i delove srušenog aviona koje će preuzeti stručnjaci kako bi ispitali uzrok ove tragedije.

Indonezija, pad aviona
foto: EPA / Mast Irham

19.49 - Prvi ostaci tela, za koje se veruje da su žrtve pada aviona izvučena su iz vode i poslata na identifikaciju i dalju istragu.

Indonezija, pad aviona
foto: EPA / Mast Irham

Na UZNEMIRUJUĆEM snimku indonežanske TV, oko 45. sekunde, vide se ostaci izvađeni iz vode za koje se veruje da pripadaju jednoj od žrtava:

18.10 - Familije putnika i dalje na aerodromima čekaju informacije

"Četiri člana moje porodice su u tom avionu. Moja žena i troje dece. Žena mi je danas poslala sliku naše bebe. Kako da mi srce nen pukne" rekao je kroz suze Jaman Zai.

Indonezija, pad aviona
foto: EPA / Mast Irham

17.30 - Po mrklom mraku brojni spasilački brodovi i čamci pretražuju more u nadi da će naći preživele žrtva pada aviona.

17.05 - Prema prvim fotografijama sa masta nesreće, među sićušnim predmetima za koje se veruje da su delovi aviona izvađeni iz vode, nalaze se i delovi pocepane garderobe, čini se muških farmerki:

16.50 - U avionu je bilo 50 putnika i 12 članova posade, a među putnicima sedmoro dece od kojih su 3 bebe, naveli su lokalni zvaničnici. Svi putnici, kako se dodaje, bili su inonežanski državljani.

Jedan od rođaka nastradalih objavio je fotografiju jednog od članova posade i zamolio sve da se pomole za njega.

Indonezija, avion
foto: EPA Bagus Indahono

15.20 - Rodbina i prijatelji putnika aviona sa leta SJY182 u suzama na aerodromu Supadio na Borneu čekaju vesti o svojim voljenima.

Džakarta, Indonezija, pad aviona, aerodrom
foto: Profimedia / Louis Anderson / AFP

15.15 - Poslati brodovi na mesto pada aviona

Mornarica je utvrdila koordinate mesta pada aviona kompanije Srividžaja Er i brodovi su upućeni na tu lokaciju, rekao je mornarički zvaničnik Abdul Rasid.

"Koordinate pronađene i prosleđene su svim brodovima na tom području", rekao je on.

15.03 - Nađeno mesto pada aviona

Indonežanska policija i lokalni žitelji pronašli su lokaciju u Javanskom moru, gde se, kako veruju, danas srušio putnički avion

U avionu kompanije Srividžaja Er, koji se danas srušio ubrzo po poletanju, bilo je oko 60 putnika i članova posade.

Indonezija, pad aviona, aerodrom
foto: EPA / Mast Irham

Ministar saobraćaja Indonezije potvrdio je da se putnički avion kompanije Srividžava Er na kojem je bilo više od 60 ljudi srušio u zaliv Džakarta, javlja Raša tudej.

Avion je pao 10.000 stopa (3048 metara) za manje od jednog minuta, otprilike četiri minuta nakon poletanja. Mediji prenose da je avion izgubio kontakt sa kontrolom leta.

Reč je o 27 godina starom avionu Boing 737-500, a nadležni su najavili dodatne informacije o nesreći.

Na društvenim mrežama pojavile su se navodne fotografije delova letelice koje su pronađene u okeanu.

Fotografije su objavili lokalne televizije i mediji, među kojima i domaći CNN, ali još uvek nema zvanične potvrde od zvaničnika.

TAS prenosi kinesku agenciju Sinhua, koja se poziva na lokalne medije, a koji navode da su ribari pronašli ostatke aviona u moru.

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je u toku akcija potrage i spasavanja.

RIA, pozivajući se na lokalne medije, prenosi izjave sa okolnih ostrva da su čule dve eksplozije.

Kurir.rs/Tanjug/Dejli mejl/CNN/BBC, Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track