SRČANI I MOŽDANI UDAR, STAMPEDO, A VETERANKU UBIO POLICAJAC: Ovako su Trampove pristalice poginule tokom napada na Kongres
Foto: Profimedia/Stringer/Sputnik

NEREDI U KAPITOLU

SRČANI I MOŽDANI UDAR, STAMPEDO, A VETERANKU UBIO POLICAJAC: Ovako su Trampove pristalice poginule tokom napada na Kongres

Planeta -

Pristalice Donalda Trampa koje su upale u zgradu Kapitola u Vašingtonu napale su policajce, a u neredima je umrlo petoro ljudi, četvoro Trampovih simpatizera i policajac kojeg su demonstranti udarili aparatom za gašenje požara

Trampova rulja upala je u srijedu u zgradu Kongresa, jednu od vrhovnih američkih institucija, dok je u toku bilo potvrđivanje Džoa Bajdena kao novog predsednika.

Srčani udar, moždani i stampedo

Dvoje Trampovih pristalica umrlo je od srčanog i moždanog udara, Rozen Bojlend je preminula nakon što su je pregazili na početku nereda prilikom pokušaja ulaska u zgradu, a Ešli Babit je upucala policija u zgradi Kongresa.

Ešli Babit bila je vojna veteranka i velika obožavateljka Donalda Trampa. Policija je pokrenula istragu, ali nisu otkrili ko je osumnjičen.

Dvoje svedoka kazali su za CNN da je Babitova pokušala da uđe kroz razbijeni prozor u kongresnu dvoranu, a pre no što je uspela, pala je u lokvi krvi. Tvrde da ju je upucao policajac.

Kevin Grisom (55) iz Alabame bio je takođe deo rulje koja je provalila u Kongres. Imao je visok pritisak. Usred pokušaja ulaska u Kongres dobio je srčani udar, potvrdila je porodica, prenosi Miror.

Neki od komentara koje je pokojni Kevin ostavio bili su 'Idemo vratiti ovu je*enu zemlju, napunite oružje i na ulicu!'.

Bendžamin Filips (50) iz Pensilvanije bio je programer, uspostavio je i veb stranicu preko koje je organizovao transport demonstranata. Preminuo je tokom upada u Kongres od moždanog udara.

Rozen Bojlend (34) iz Džordžije verovatno je pregažena u stampedu tokom protesta, objavila je njena porodica.

Policajci su pokušali da je reanimiraju na mestu nesreće, a koji sat kasnije proglašena je mrtvom.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track