DŽO BAJDEN PORUČIO: Ozbiljno sam razmatrao da Bernija Sandersa predložim za ministra rada
Foto: Profimedia

amerika

DŽO BAJDEN PORUČIO: Ozbiljno sam razmatrao da Bernija Sandersa predložim za ministra rada

Planeta -

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden je izjavio da je ozbiljno razmišljao da stranačkog kolegu, senatora iz Vermonta Bernija Sandersa predloži za ministra rada.

Ali, tvrdi da su obojica bili saglasni da to ne treba uraditi nakon što je njihova Demokratska stranka osvojila većinu u Senatu.

Sanders je u dva navrata pokušao osvojiti demokratsku nominaciju za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, a smatra se među najzaslužnijim zašto je Bajden izabran za predsednika.

"Ozbiljno sam razmatrao da prijatelja Sandersa predložim za ministra rada. Uveren sam da bi uradio fantastičan posao. Od njega ne postoji strastveniji i predaniji partner radnicima ove zemlje", rekao je Bajden.

0505352619, Berni Sanders, SAD, Amerika
foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, od toga je odustao nakon što su demokrate pobedile u izborima za Senat u Džordžiji. Dakle, da je Sanders predložen za ministra morali bi biti raspisani novi izbori za senat u Vermontu. Demokrate bi time pod rizik stavile kontrolu u gornjem domu Kongresa.

Bajden je najavio da će, kako je kazao, putovati sa Sandersom kako bi se sastajali s radnicima koji su zaboravljeni i zapostavljeni. Poručio je da će sarađivati na jačanju radničke klase i zaštite dostojanstva radnika, prenosi magazin Biznis insajder.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track