SPEKTAKL UPRKOS PANDEMIJI Grad isklesan od snega i leda otvorio vrata posetiocima, a ove kreacije su privukle najviše pažnje VIDEO
Foto: Profimedia/HOU QB/Newscom

zimski festival

SPEKTAKL UPRKOS PANDEMIJI Grad isklesan od snega i leda otvorio vrata posetiocima, a ove kreacije su privukle najviše pažnje VIDEO

Planeta -

Zimski festival, koji je ogroman događaj u severoistočnom kineskom gradu Harbinu u provinciji Hejlungđang, privlači putnike iz cele Kine i sveta svakog decembra i januara od 1985. godine.

I ovogodišnji, 37. po redu, nastavlja prema planu, iako s izmenama zbog novih izbijanja koronavirusa u blizini, u gradovima Šenjang i Dalian.

Iako je festival još uvek otvoren i posetioci mogu da kupe ulaznice, događaji i priredbe su otkazani. To je uključivalo planiranu grupnu ceremoniju venčanja koja je trabala da se održi 5. januara, piše CNN.

Otkazana je i proslava Nove godine i vatromet. No, ovaj festival snega i leda zaista je spektakularan. Godišnji festival najveći je na svetu te vrste.

Svake godine radnici iz reke Sungari izvlače blokove leda koje umetnici koriste kao materijal za svoje kreacije.

Pritisak je uvek veći od prethodne godine, a najvažniji događaji i dekoracije 2021. uključuju "kristalnu palatu", potpuno funkcionalni "ledeni šank" od 220 kvadratnih metara i maketu prvog kineskog aviona izrađenog u potpunosti od snega.

Inače, Peking će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine zajedno sa snežnim severnim gradom Džangđakouom, što će kinesku pristonicu učiniti prvim gradom koji je ikada bio domaćin Zimskih i Letnjih igara.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia/HOU QB/Newscom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track