Najnovije vesti

ISKUSNI AMERIČKI DIPLOMATA NA ČELU CIA: Bajden izabrao Vilijama Barnsa za šefa Centralno obaveštajne agencije
Foto: Profimedia/Biden Transition Via Cnp/Zuma Press

sad

ISKUSNI AMERIČKI DIPLOMATA NA ČELU CIA: Bajden izabrao Vilijama Barnsa za šefa Centralno obaveštajne agencije

Planeta

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden objavio je danas da je izabrao karijernog diplomatu Vilijama Barnsa za direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Bivši ambasador u Rusiji i Jordanu Barns, 64, ima 33-ogodišnju karijeru u Stejt departmentu za vreme republikanskih i demokratskih predsednika. On je napredovao u diplomatskoj službi i postao državni sekretar pre nego što je otišao u penziju 2014. i postao šef Karnegi fondacije za medunarodni mir.

U jeku previranja u Stejt departmentu posle preuzimanja dužnosti Donalda Trampa u januaru 2017. godine Barns je ćutao do prošle godine kada je počeo sa pisanjem jako kritičkih članaka o politici administracije Donalda Trampa u publikacijama, Forin afers i drugim.

0582536831, Vilijam Barns, CIA, šef, SAD, Amerika
foto: Profimedia/Biden Transition Via Cnp/Zuma Press

"Bil Barns je izuzetni diplomata sa više decenija iskustva na svetskoj sceni u održavanju naše zemlje bezbedne i sugurne. On deli moje duboko uverenje da obaveštajna služba treba da bude apolitična i da posvećeni obaveštajni profesionalci koji služe našoj naciji zaslužuju zahvalnost i poštovanje", napisao je Bajden.

On je rekao da će Barns doneti znanje, prosudjivanje i perspektivu potrebnu da se suprotstavi pretnjama pre nego što stignu do SAD, i da će američki narod spavati mirno sa njim kao sledećim direktorom CIA.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...