DUTERTE PONOVO PODIŽE BURU IZJAVAMA: Posao predsednika nije za žene, ovde ćete postati budala, to je jedna tužna priča
Foto: Profimedia

spremaju se za izbore

DUTERTE PONOVO PODIŽE BURU IZJAVAMA: Posao predsednika nije za žene, ovde ćete postati budala, to je jedna tužna priča

Planeta -

Filipinski lider Rodrigo Duterte izjavio je da posao predsednika nije za žene zbog njihovih emocionalnih razlika sa muškarcima i odbacio spekulacije da će ga ćerka naslediti sledeće godine.

"Moja ćerka se ne kandiduje. Rekao sam joj da se ne kandiduje, jer je sažaljevam znajući da će morati da prođe kroz ono kroz šta ja prolazim", rekao je Duterte na pokretanju projekta auto-puta, govoreći o svojoj ćerki Sari.

"Ovo nije za žene. Znate, emocionalni raspored žene i muškarca potpuno se razlikuje. Ovde ćete postati budala. Dakle...to je tužna priča", rekao je Duterte.

Filipini su imali dve predsednice, Gloriju Makapagal Arojo i Korason Akuino.

Duterte (75) je, kako navodi CNN, ozloglašen zbog komentara koji se često smatraju uvredljivim, seksističkim i mizoginim, ali njegova kancelarija obično njegove primedbe naziva bezazlenim šalama.

I dalje je, međutim, izuzetno popularan među ženskim glasačima na Filipinima.

Njegova ćerka Sara Duterte-Karpio (42), koja ga je nasledila na mestu gradonačelnika grada Davao, našla se na prvom mestu nedavne ankete koja je tražila od javnosti da odabere poželjnog kandidata sa liste mogućih kandidata za izbore 2022. godine.

Dve druge žene, potpredsednica Leni Robredo i senatorka Grejs Po, bile su hipotetičke kandidatkinje, dodaje američka televizijska mreža.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track