IRANCI HUTIMA ISPORUČILI KAMIKAZA DRONOVE: Spremni za napad na Amere, Saudijce ili Izraelce! (VIDEO)
Foto: Wikipedia/Fars News

opasno

IRANCI HUTIMA ISPORUČILI KAMIKAZA DRONOVE: Spremni za napad na Amere, Saudijce ili Izraelce! (VIDEO)

Planeta -

Iran je navodno rasporedio bespilotne letelice kamikaze u Jemenu usred straha od sukoba sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima u regionu Perzijskog zaliva, izvestio je Njuzvik ove nedelje.

U članku su date slike dronova i informacije stručnjaka koji "prati iranske aktivnosti u regionu" o razmeštanju bespilotnih letelica Šahed-136 u severnom delu Jemena.

"Iranci su isporučili svojim saveznicima Hutima u Jemenu napredne bespilotne letelice", rekao je stručnjak, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, za Njuzvik. "Oni unapred raspoređuju ili pripremaju ove bespilotne letelice kako bi izveli napad na razne ciljeve koje imaju u dometu."

"Ono što pokušavaju da postignu je verodostojno poricanje", rekao je ekspert, "kao i mogućnost da se napadne bilo na američku, saudijsku, zalivsku ili izraelsku metu, a zatim se napad prati u Jemenu, i nadajući se da neće biti odmazde ".

Iran je glavni saveznik pokreta Ansaralah (Huti) u Jemenu i optuženi su da su gore pomenutoj grupi obezbedili oružje, uključujući dronove i rakete.

Pokret Ansaralah takođe se pridružio Iranu upozoravajući Sjedinjene Države i Izrael na pokretanje bilo kakvih napada u regionu, istovremeno optužujući obe zemlje za ulogu u tekućem sukobu u Jemenu.

Kurir.rs/Al Masdr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track