NAVALJNI UHAPŠEN U MOSKVI ODMAH PO SLETANJU: Zagrlio ženu i otišao sa policijom (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

opozicionar

NAVALJNI UHAPŠEN U MOSKVI ODMAH PO SLETANJU: Zagrlio ženu i otišao sa policijom (VIDEO)

Planeta -

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi, saopštila je Federalna služba za izvršenje kazni. On će biti u zatvoru do naredne odluke suda.

Navaljni je iz Berlina sleteo na moskovski aerodrom Šeremetjevo nakon što je njegov avion preusmeren sa aerodroma Vnukovo, gde su ga čekale pristalice i novinari.

Nekoliko stotina pristalica čekalo ga je ispred aerodroma Vnukovo, ali policija je privela nekolicinu i naredila okupljenima da se raziđu.

Pristalice Navaljnog su uzvikivale "Rusija će biti slobodna" i "Navaljni, Navaljni".

Navaljni je iz Berlina leteo ruskim avio-prevoznikom Pobedom, u vlasništvu državne avio-kompanije Aeroflot.

Podsetimo, Navaljni se od 29. decembra 2020. godine nalazi na poternici zbog višestrukog kršenja uslovne kazne.

Jedan od glavnih kritičara politike predsednika Rusije Vladimira Putina, otišao je u Nemačku u avgustu, a pritom je kolabirao u avionu na putu ka Berlinu, pa je odmah transportovan u bolnicu.

Neposredno pre odlaska u Nemačku, Navaljni je bio u bolnici u ruskom gradu Omsk, jer mu je zdravstveno stanje bilo veoma loše.

Zapadne zemlje su ocenile da je neko pokušao da ga ubije nervnim agensom "novičokom", dok je Rusija rekla da ne postoje dokazi da je otrovan i negirala je umešanost u incident.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track