LAPTOP NENSI PELOSI HTELA DA PRODA RUSIMA Šef kabineta čelnice Predstavničkog doma Kongresa otkrio kakve je podatke imala na njemu
Foto: Profimedia

priznala

LAPTOP NENSI PELOSI HTELA DA PRODA RUSIMA Šef kabineta čelnice Predstavničkog doma Kongresa otkrio kakve je podatke imala na njemu

Planeta -

Žena iz Pensilvanije optužena koja je učestvovala u upadu u Kogres rekla je bivšem "romantičnom partneru" da planira da ukrade laptop iz kancelarije predsednice Doma Nensi pelosi i proda ga ruskim obaveštajcima, otkriveni su u ponedeljak sudski dokumenti.

Rajli Džun Vilijams je optužena za nasilničko ponašanje na Kapitolu s namerom da poremeti sednicu Kongresa i druge optužbe nakon što ju je predao njen bivši plamen.

Njen bivši, koja je u dokumentu specijalnog agenta Džonatana Lunda opisan kao V 1 (svedok jedan), pozvao je FBI i rekao im da "namerava da pošalje računarski uređaj prijatelju u Rusiji, koji je potom planirao da proda uređaj SVR-u, ruskoj obaveštajnoj službi".

"Prema V1, prenos računarskog uređaja u Rusiju propao je iz nepoznatih razloga i Vilijamsva još uvek ima računarski uređaj ili ga je uništio", navodi se u dokumentu.

Lund kaže da su uređaj i okolnosti onoga što je Villiamsova radila s njim i dalje pod istragom.

FBI kaže da su u subotu razgovarali sa majkom Vilijamsove i ona je navodno rekla, "prepoznala je svoju ćerku u zgradi američkog Kapitola i da se njena ćerka iznenada zainteresovala za politiku predsednika Trampa i "krajnje desne oglasne table ".

Vilijamsova (22) je živela sa mamom u Harisburgu, javio je Filadelfija Inkuirer.

Zamenik šefa kabineta Pelosijeve, Dru Hamil, potvrdio je u njen laptop ukraden iz konferencijske sale 6. januara, ali da je "korišćen samo za prezentacije".

Kurir.rs/NBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track