BORIS DŽONSON NIJE VINSTON ČERČIL: Iz rezidencije britanskog premijera prokomentarisali navode da voli da drema tokom dana!
Foto: EPA / Andy Rain, Profimedia

jasno

BORIS DŽONSON NIJE VINSTON ČERČIL: Iz rezidencije britanskog premijera prokomentarisali navode da voli da drema tokom dana!

Planeta -

Boris Džonson ne drema tokom dana i tvrdnje da premijer voli popodnevni dremež su "neistina", kažu iz njegove rezidencije.

Dauning Strit je odbacio sugestije da Džonson ponekad tokom dana odvoji vreme za san da bi se osvežio do kraja radnog vremena.

Prema izveštaju Tajmsa od utorka, navodno su pomoćnici premijera svesni naklonosti Džonsona u kratkom dremanju.

"Ne bi bilo sasvim neobično u da je zatvorio vrata i odspavao pola sata ili nešto više - poslovno dremka izvršne vlasti koja će ga pripremiti za ostatak dana", citirao je list jedan Dauning Strit insajdera.

Međutim, kada je upitana za izveštaj na dnevnom brifingu za novinare iz Vestminstera, Džonsonova sekretarica za štampu Alegra Streton odbacila je tvrdnje.

"Premijer nema dremku. Ti izveštaji su neistiniti", rekla je ona.

Upitana da li postoji praznina u premijerovom rasporedu tokom koje bio on mogao da se odmori, Stratonova je dodala: "Nema praznine. Premijer ne drema".

"Njegov dan je prepun od jutra do večeri."

Da je Džonson uživao u popodnevnoj dremki, bio bi u dobrom društvu kao stanar broja 10.

Otkriveno je da je bivša premijerka Margaret Tačer - koja se nekad oslanjala na samo četiri sata sna noću - uživala u dremci u svom službenom automobilu tokom putovanja.

A Vinston Čerčil je još jedan bivši premijer koji je preživeo nekoliko sati noćnog sna - ali takođe se navodi da je dremao najmanje sat vremena rano popodne.

Jednom je napisao: "Priroda nije nameravala čovečanstvo da radi od osam ujutru do ponoći bez osveženja blaženog zaborava koje je, čak i ako traje samo 20 minuta, dovoljno za obnavljanje svih vitalnih sila".

Kurir.rs/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track