MEKONEL PREDLOŽIO DA SE POMERI POČETAK SUĐENJA TRAMPU O OPOZIVU: Hoće bivšem predsedniku da da vremena da se pripremi za proces
Foto: Profimedia / MANDEL NGAN / AFP

lider republikanaca u senatu

MEKONEL PREDLOŽIO DA SE POMERI POČETAK SUĐENJA TRAMPU O OPOZIVU: Hoće bivšem predsedniku da da vremena da se pripremi za proces

Planeta -

Lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel predložio je da se početak suđenja o opozivu Donalda Trampa pomeri za februar kako bi se bivšem predsedniku dalo vremena da se pripremi i razmotri svoj slučaj.

Demokrate žele da se slučaj opoziva bivšeg predsednika što pre završi uz obrazloženje da je neophodno potpun obračun pre nego šro zemlja i Kongres nastave dalje, prenosi AP.

Međutim, Mekonel je u saopštenju objavljenom u četvrtak uveče, predložio duži rok koji će omogućiti da Predstavnički dom prenese tačku dnevnog reda o opozivu na sledeću nedelju, 28. januara.

Nakon toga, Senat će dati predsednikovom timu odbrane i tužiocima Doma dve nedelje da podnesu podneske, dok bi rasprava na suđenju verovatno počela sredinom februara.

"Republikanci u Kongresu su veoma ujedinjeni u vezi principa da institucija Senata, kabinet predsednika i sam bivši predsednik TRamp zaslužuju potpun i pošten proces koji poštuje njegova prava i oužbiljna činjenična, pravna i ustavna pitanja", rekao je Mekonel.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track