AMERIČKI MEDIIJI PRIZNALI: Ovo oružje je kec u rukavu Moskve i dobar odgovor naporima SAD (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

analiza

AMERIČKI MEDIIJI PRIZNALI: Ovo oružje je kec u rukavu Moskve i dobar odgovor naporima SAD (VIDEO)

Planeta -

Američki list "Forbs" objavio je članak u kojem ruski podvodni dron "Posejdon" opisuje kao "kec u rukavu" Moskve i odgovor na napore Vašingtona da napravi protivraketni štit i time onemogući sve ruske balističke rakete.

"Rusija radi sve što je u njenoj moći kako bi što pre uvrstila u svoj arsenal ovaj podvodni bespilotni aparat, dužine 25 metara, koji na sebi ima nuklearnu bojevu glavu", navodi se u članku.

"Forbs" ističe da je "Posejdon" u stanju da nanese ogromnu štetu američkim priobalskim gradovima, kao i vojnim bazama i to u poodmakloj fazi nuklearnog rata.

Pored toga, Rusija užurbano radi na modernizaciji četiri nuklearne podmornice koje bi dopremile ove podvodne aparate „sudnjeg dana“ do lokacije odakle bi mogle da ih lansiraju.

Autor članka, međutim, dovodi u sumnju efikasnost protivraketnog štita koji Amerika gradi i tvrdi da on neće biti dovoljno efikasan, dok "Posejdon" za Moskvu igra ulogu svojevrsne "polise osiguranja".

"Investicije Vašingtona u protivraketni štit upravo i govore o zabrinutosti američkih vlasti po pitanju odbrane", zaključuje autor.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track