Najnovije vesti

POBEDIO KORONU Britanac izašao iz bolnice posle 306 dana lečenja: Srećan sam što se vraćam kući, ovaj dan je za mene poput slobode
Foto: Printscreen Twtitter/@NickyWoolf

VELIKA BRITANIJA

POBEDIO KORONU Britanac izašao iz bolnice posle 306 dana lečenja: Srećan sam što se vraćam kući, ovaj dan je za mene poput slobode

Planeta

Penzionisani advokat Džefri Vulf vratio se kući nakon 306 dana provedenih u bolnici u koju je smešten u prvim sedmicama pandemije nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom.

Veruje se da je ovaj 74-godišnji Britanac proveo u bolnici jedan od najdužih perioda tokom lečenja od COVID-19.

On je u jednom trenutku bio u toliko lošem zdravstvenom stanju da su bolničari pozvali njegove sinove da se oproste od njega, međutim, on se, prema njegovoj priči, iz kome iznenada probudio u julu prošle godine.

Nakon što je otpušten s intenzivne njege u bolnici Vitington, prebačen je na lečenje u Kraljevsku bolnicu za neuro-invaliditet u Londonu zbog oštećenja mozga usled zaraze koronavirusom što je izazvalo paralizu jednog dela tela i afaziju.

"Osoblje u obe bolnice je bilo neverovatno. Srećan sam što se vraćam kući nakon ovolikog vremena. Za mene je ovaj dan poput slobode. Da znate da se najviše radujem odresku i čipsu", kazao je Vulf.

Kao penzionisani advokat bio je izuzetno aktivan, trenirao je i imao brojne hobije te je bio bez bilo kakvih problema sa zdravstvenim stanjem. Zaraza je pokazala svoju najgoru stranu pa su tako lEkari prvo kazali njegovoj deci da je reč o meningitisu.

Prva faza njegovog lečenja trajala je 127 dana, od čega je 67 proveo na respiratoru. Iz bolnice je ispraćen aplauzom, nakon čega je prebačen na neurološku rehabilitaciju za govor i fizikalnu terapiju.

Na rehabilitaciji je proveo dodatnih 179 dana, a juče je pušten kući.

"Bila je to vraška borba. Njegova prva šala je bila da je izabrao težak način da preskoči poslednju godinu Trampovog mandata, ali da je svejedno vredelo", rekao je jedan od njegovih sinova, piše Gardijan.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja