NEMA PROTESTA BEZ ROGOVA: Na skupu u Moskvi demonstrant opremljen identično kao onaj iz Vašingtona! (FOTO)
Foto: EPA / Jim Lo Scalzo, EPA / Maxim Shipenkov

podrška navaljnom

NEMA PROTESTA BEZ ROGOVA: Na skupu u Moskvi demonstrant opremljen identično kao onaj iz Vašingtona! (FOTO)

Planeta -

Na današnem protestu u Moskvi zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog, uočen je demonstrant obučen identično kao jedan od onih koji je obeležio proteste i upad u Kapitol u Vašingtonu.

Sa rogovima na glavi, bež pantalonama nalik pižami, majici koja imitira tetovaže, ovaj demostrant je u ruci nosio i rusku zastavu u čije boje mu je bilo obojeno i lice.

Moskva, Rusija, protest, hapšenje, rogovi
foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

I dok se identitet moskovskog "rogonje" još ne zna, onaj iz upada u zgradu Kongresa u Vašingtonu je u danima nakon nereda, 6. januara, bio jedna od glavnih tema kako medija, tako i na društvenim mrežama. Otkriveno je da je reč o nekadašnjem, ne tako uspešnom glumcu Džejku Andželiju, koji se sada poznat kao "Kjuanonov (QAnonov) šaman".

Ovaj 33-godišnji propali glumac umesto u Holivudu, prepoznat je širom sveta kao jedna od najčudnijih pojava sa vašingtonskog protesta. Komšije kažu da ga viđaju kako često pleše po krovo majčine kuće u kojoj živi u Finiksu a na društvenim mrežama se bavi širenjem suludih teorija zavere.

Dok se ne otkrije identit moskovskog demonstranta sa rogovima nepoznato je da li je reč samo o oponašanju čovekaa koji je privukao veliku pažnju, da je takođe reč o nekakvom "šamanu" ili ovakava pojava nosi određenu vrstu simbolike.

Moskva, protest, hapšenje, Rusija, Aleksej Na
foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Na neodobrenim protestima pristalica uhapšenog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u Moskvi povređena su najmanje 42 policajca, dok je prema izveštajima stranih medija širom Rusije privedeno više od 1.000 demonstranata. Više pročitajte OVDE.

Kurir.rs, Foto: EPA / Jim Lo Scalzo, Maxim Shipenkov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja