MILIJARDER PEDOFIL JE ŠTITI IZ GROBA: Šok tvrdnje odbrane Gislejn Maksvel, prve saradnice Džefrija Epstajna! (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP/New York State Sex Offender Registry

bruka

MILIJARDER PEDOFIL JE ŠTITI IZ GROBA: Šok tvrdnje odbrane Gislejn Maksvel, prve saradnice Džefrija Epstajna! (VIDEO)

Planeta -

Gislejn Maksvel, saradnica milijardera pedofila Džefrija Epstajna, zatražila je od sudije da odbaci njen slučaj, pozivajući se na sporazum o priznanju krivice koji je pedofil osigurao 2008. godine za koji tvrdi da je imuna na krivično gonjenje.

Maksvelova je uhapšena u julu 2020. godine, optužena za pronalaženje tinejdžerki za Epstajna i njegove saradnike radi seksualnog zlostavljanja.

Njeni advokati podneli su u ponedeljak zahtev za odbacivanje njenog slučaja po više osnova, navodeći sporazum koji se ne odnosi na krivično gonjenje Epstajn je sklopio sa američkom saveznom vladom pre više od 12 godina kao dovoljnu zaštitu da je izuzme od krivičnog gonjenja, kao i okolnosti vremena i vremena izvršenje naloga za njeno hapšenje u Njujorku. Međutim, njeno ime nije navedeno u dokumentaciji o priznanju krivice.

Pravni tim Maksvelove takođe tvrdi da je optužnica protiv nje nepravedno pribavljena i sadrži optužbe toliko nejasne da sprečavaju da slučaj ide pred porotu.

59-godišnjakinja se izjasnio da nije kriva za podvošenje devojaka između 1994. i 1997, uključujući regrutovanje 14-godišnjakinja za seksualno zlostavljanje. U optužnici se navodi da je i sama povremeno učestvovala u zlostavljanju. Njeni advokati zatražili su od sudije da smanji broj optužbi protiv njihovog klijenta.

Suđenje je zakazano za jul 2021. godine, a ona navodno ima 7,67 miliona dolara odbrambenog fonda izdvojenog od njene ukupne 22,5 miliona dolara zajedničke imovine sa suprugom za borbu protiv optužbi. Od hapšenja nije joj data kaucija, jer se smatra da može pobeći.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track