Putinov savetnik: Madona je kurva

Dmitrij Rogozin na Tviteru

Putinov savetnik: Madona je kurva

Planeta -
Svaka bivša k... želi da daje lekcije o moralu kada ostari. Posebno tokom turneja u inostranstvu, napisao Rogozin

MOSKVA - Zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin je na svom tviter nalogu ostavio uvredljivu poruku koja je, prema oceni američke novinske agencije Asošijeted pres, upućena američkoj pevačici Madoni zbog podrške uhapšenim članicama ruskog pank benda "Pusi rajot".

Rogozin je ove sedmice napisao da "svaka bivša k... (na engleskom w...) želi da daje lekcije o moralu kada ostari. Posebno tokom turneja u inostranstvu", preneo je AP, dodajući da je ruski zvaničnik verovatno mislio "kurva" (whore). Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jekaterina Samucevič, članice benda Pusi rajot, optužene su za huliganstvo, odnosno za rasplamsavanje međuverske mržnje i vređanje osećaja vernika. Tužilaštvo je za njih zatražilo kazne od po tri godine zatvora.

Sve tri optužene su izjavile da treba da budu oslobođene optužbe, jer je akcija u hramu Hrista Spasitelja u februaru, kada su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni" imala politički, a ne religiozni karakter. Madona je grupu "Pusi rajot" podržala na koncertu u Moskvi u utorak. Pevačica je rekla da će se "moliti za njih" i zatim okrenula leđa na kojima je bio ispisan naziv benda i stavila crnu masku sa prorezima za oči sličnu onoj koju su nosile ruske muzičarke.

Brani predsednika: Dmitrij Rogozin
Brani predsednika: Dmitrij Rogozin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track