PRVA ŽRTVA NA PROTESTIMA U LIBANU: Policija ubila demonstranta, ranjeno 226 osoba! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/STR

tuga

PRVA ŽRTVA NA PROTESTIMA U LIBANU: Policija ubila demonstranta, ranjeno 226 osoba! (VIDEO)

Planeta -

Jedan Libanac je ubijen u gradu Tripoli u sukobima između policije i demonstranata, koji protestuju zato što im stroge mere zaključavanja usled pandemije Kovid 19 dodatno otežavaju egzistenciju u zemlji u kojoj su već duže losi ekonomski uslovi, prenosi Rojters.

Svedoci i lokalni mediji preneli su agenciji da je policija prilikom sinoćne intervencije protiv demonstranata koji su jurišali na zgradu vlade koristila pravu municiju.

Oni navode da je tridesetogodišnji muškarac preminuo tokom noći od posledica ranjavanja nakon sukoba sa policijom i da je povređeno mnogo drugih ljudi, a jedan izvor iz službi bezbednosti potvrdio je za Rojters da je demonstrant pogođen metkom.

1 / 13 Foto: EPA-EFE/STR

Državni mediji koji su izveštavali o sinoćnim sukobima na protestu u Tripoliju, preneli su da je ranjeno 226 demonstranata i policajaca, prenosi agencija.

Rojters navodi da policija nije odgovorila na zahtev za komentar o tome da li je koristila pravu municiju i da li je demonstrant ubijen.

"Ljudi su umorni. Ima siromaštva, bede, zaključavanja i nema posla ... Naš problem su političari", rekao je Samir Aga agenciji na protestu pre nemira.

Finansijski slom Libana, predstavlja najveći rizik za njegovu stabilnost od građanskog rata 1975-1990. Kriza izbila krajem 2019. godine, a političari ne mogu da sprovedu potrebne reforme koje bi obezbedile stranu pomoć, što je izazvalo proteste širom zemlje, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track