Najnovije vesti

NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLJA NIJE OPTIMISTA Jens Špan: Čeka nas 10 teških nedelja za nabavku vakcine
Foto: EPA / Jayoung Jeon

pandemija

NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLJA NIJE OPTIMISTA Jens Špan: Čeka nas 10 teških nedelja za nabavku vakcine

Planeta

Nemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je danas da je pred zemljom najmanje "deset teških nedelja" vezanih za teškoće oko nabavke velikih količina vakcina protiv korona virusa.

Špan koji je pod političkim pritiskom zbog sporog početka kampanje vakcinacija u Nemačkoj, napisao je danas na Tviteru da kancelarka Angela Merkel i 16 guvernera saveznih država treba da održe poseban sastanak o strategiji vakcinacije.

Špan je rekao da proizvođači vakcina takođe treba da budu pozvani da "objasne koliko je kompleksna proizvodnja". Rekao je da "kvalitet mora biti vrlo dobar" da bi vakcine štitile ljude.

"Proći će najmanje još 10 teških nedelja sa manjkom vakcina", napisao je Špan.

Sadašnje zatvaranje u Nemačkoj, drugo od početka pandemije, nedavno je produženo do 14. februara. Broj zaraženih pada ali zvaničnici su zabrinuti zbog mogućeg uticaja novih sojeva korona virusa, kao što je onaj prvo primećen u Velikoj Britaniji.

Do utorka, oko mesec dana od početka vakcinacije, u Nemačkoj je oko 1,67 miliona ljudi dobilo prvu dozu vakcine, a više od 318.000 drugu dozu. Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...