Romni izabrao Rajana za potpredsedničkog kandidata

Romni izabrao Rajana za potpredsedničkog kandidata

Planeta -
Romni i Rajan će se na izborima za predsednika SAD 6. novembra suprotstaviti aktuelnom predsedniku Baraku Obami i potpredsedniku Džozefu Bajdenu

VAŠINGTON - Republikanski predsednički kandidat Mit Romni izabrao je kongresmena iz Viskonsina Pola Rajana za potpredsedničkog kandidata na svojoj izbornoj listi, izjavio je danas jedan zvaničnik iz Romnijeve stranke.

Neimenovani izvor navodi da će Romni odluku o tome saopštiti kasnije danas, na jednom skupu u Norfolku, u Virdžiniji, javio je Rojters.

Romni i Rajan će se na izborima za predsednika SAD 6. novembra suprotstaviti aktuelnom predsedniku Baraku Obami i potpredsedniku Džozefu Bajdenu.

Ocenjuje se da bi Rajan (42), predsedavajući kongresnog komiteta za budžet, kampanji republikanaca mogao da donese izvesnu mladalačku energiju pred konvenciju u Tampi krajem meseca, gde će Romni biti zvanično nominovan za predsedničkog kandidata.

Američki mediji su ranije ocenili da bi Romniju sada odgovaralo da se promeni tema kampanje, posle gafova i loših vesti sa njegove prve evropske turneje i napada iz Obaminog štaba zbog neotkrivanja poreskih prijava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track