"VUK SA VOLSTRITA" PODRŽAO MALE INVESTITORE: Vreme je da neko zbog mahinacija sa akcijama ode u zatvor! (VIDEO)
Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Džordan Belfort

"VUK SA VOLSTRITA" PODRŽAO MALE INVESTITORE: Vreme je da neko zbog mahinacija sa akcijama ode u zatvor! (VIDEO)

Planeta -

Džordan Belfort, bivši broker i osuđeni zločinac, prokomentarisao je prošlonedeljne događaje na Volstritu, kada su mali investitori podigli cenu kompanije GameStop, koja je posle uklonjena iz trgovanja.

Belfort, čiji su uspon i pad na Volstritu dokumentovani u filmu Martina Skorsezea iz 2013. "Vuk sa Volstrita", sa Leonardom DiKapriom u glavnoj ulozi, podelio je svoja zapažanja na Foksu.

Voditelj je utvrdio da su potezi giganta sa Volstrita da ubede maloprodajne trgovinske platforme, poput Robinhuda, da zaustave trgovanje malim akcijama poput GameStop-a kome su "prosečni" investitori podigli cenu Redit zajednice VallStreetBets - verovatno nezakoniti.

"Mislim da to nije dobro", složio se Belfort - i upozorio da bi implikacije mogle biti kobne za Robinhud.

"Kada sam prvi put video da se to dogodilo ... kada sam zaista istražio šta se dogodilo", rekao je, "prekršili su ogromnu količinu zakona ..."

"Mislim da Robinhud nema posla jer se spremaju tužbe koju će dobiti trenutno od svake osobe s obe strane ... Reći će: Čekajte, nisam mogao da kupim ono što sam želeo. ili: Bio sam prisiljen da prodam - Gotovi ste, Robinhud ".

"Neko mora u zatvor, istina je", nastavio je. "U početku nisam bio toliko uznemiren, ali sinoć sam video da su problemi još tu ... Bilo je krajnje vreme mali čovek uzvrati Volstritu. Još uvek sam u šoku zbog tog događaja."

Voditelj je mišljenja da su profesionalci sa Volstrita dobili dozu sopstvenog leka i da im se nije svideo - i osvetili se pokušajem da slome malog investitora koji je zaradio nešto novca.

Belfort se ponovo složio, napominjući kako su brzo zatvorene maloprodajne platforme.

"Zatvorili su ove platforme za malog čoveka poput načina na koji je Parler ugašen", rekao je, upoređujući situaciju sa stanjem na veb lokaciji na društvenim mrežama koja je bila popularna među konzervativcima.

"A šta kažeš na ovaj?" Nastavio je Belfort. "Google je eliminisao 100.000 negativnih kritika Robinhuda.… Ne mogu da verujem stvarima koje se trenutno događaju i gotovo je kao da su i velike tehnološke firme kao i Volstrit nedodirljivi.

Bez obzira na to kako će se stvari odvijati u danima i nedeljama koje su pred nama, Belfort je izdao jasno upozorenje svim investitorima početnicima koji možda razmišljaju o pokušaju da brzo naprave gotovinu.

"Molim vas, budite oprezni", upozorio je, "jer će se u određenom trenutku zabava završiti zbog ovih zaliha i strmoglavo će pasti - i ako ne budete oprezni, izgubićete gomilu novca."

Dodao je i poslednje zapažanje.

"Dok neko ne ode u zatvor zbog ovoga," rekao je za prošlonedeljne tržišne manevre, "to će se ponavljati iznova i iznova".

Kurir.rs/Fox news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track