SUPRUGA NAVALJNOG PUŠTENA IZ PRITVORA: Obavezala se da će se pojaviti na sudu, preti joj 15 dana zatvora (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

novi protesti

SUPRUGA NAVALJNOG PUŠTENA IZ PRITVORA: Obavezala se da će se pojaviti na sudu, preti joj 15 dana zatvora (VIDEO)

Planeta -

Julija Navaljna, supruga ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, puštena je iz pritvora i obavezala se da će se pojaviti na sudu, nakon što je ranije danas privedena tokom protesta u Moskvi, izjavila je advokat Navaljne Svetlana Davidova.

Ona je rekla da je Navaljna optužena za kršenje zakona kojim se zabranjuje organizovanje neodobrenih protesta, mitinga i marševa.

Navaljna će se pojaviti pred sudijom sutra u 10 časova po moskovskom vremenu, a postoji mogućnost da bude osuđena na 15 dana adminstrativnog pritvora, javio je TASS.

Supruga ruskog blogera privedena je tokom marša ka kaznenoj ustanovi "Matroska tišina", u kojoj je zatvoren Navaljni.

"Juliju Navaljnaju policija je zadržala tokom mirne šetnje u Moskvi. Advokatu nije dozvoljeno da je vidi, a policija se nije ni predstavila, nisu pokazali dokumenta, niti naveli razlog hapšenja", rečeno je iz "Štaba Navaljnog".

Navaljna je prošle sedmice privođena zbog učestvovanja na sličnim protestima tokom kojih demonstranti traže oslobađanje njenog supruga, koji je u zatvoru zbog kršenja uslovne kazne.

Ruski bloger uhapšen je nakon što se vratio iz Nemačke u Rusiju.

Grupa za praćenje protesta “OVD-info” saopštila je da je u Moskvi privedeno više od 300 ljudi, što je dvostruko više u odnosu na 142, koliko je ranije prijavljeno. Ruska policija je danas uhapsila više od 2.700 učesnika masovnih demonstracija.

Kurir.rs/Srna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track