ČUDNA BRITANSKA PRAVDA: Udovici teroriste plaćaju pravnu pomoć, a porodicama žrtava ne! (VIDEO)
Foto: Profimedia

sramota

ČUDNA BRITANSKA PRAVDA: Udovici teroriste plaćaju pravnu pomoć, a porodicama žrtava ne! (VIDEO)

Planeta -

Britanski poreski obveznici iskeširali supreko 15.000 funti udovici organizatora iza terorističkog napada na Londonskom mostu 2017. godine, dok je porodicama žrtava uskraćena slična finansijska podrška.

Zara Reman - udovica muža Hurama Buta, rođenog u Pakistanu, nadahnutog od Islamske države - dobila je 15.660 funti pravne pomoći za istragu smrti njenog supruga i njegova dva saučesnika. Tokom istrage dobila je grupu advokata koje finansira samostalno, kao i KC.

Iako je Remanovoj data podrška poreskih obveznika, porodicama žrtava nije dato automatsko pravo da budu legalno zastupane tokom istraga, piše Miror. Policija je ubila trojicui džihadista na mestu terorističkog napada; list je objasnio da se pravna pomoć često nudi rođacima onih koje je država ubila.

Džejms Hoder - dečko australijske medicinske sestre Kirsti Boden, koja je izbodena nožem tokom napada dok je pokušavala da spasi druge žrtve - rekao je: „Siguran sam da je njoj [gospođi Reman] bila sasvim potrebna finansijska pomoć, ali i nama je to trebalo. Koja je razlika?"

„Zahtevao bih potpuno transparentno obrazloženje zašto država podržava porodice napadača, ali nijedna porodica žrtava nije dobila ni jedan peni“, rekao je.

„Zastupanje tokom istrage bilo je od suštinskog značaja. Istraga uključuje neverovatno složena pravna područja.

„Bez obučenog pravnog tima nema šanse da budete u mogućnosti da pažljivo proučite postupak i osigurate da se mogu izvući pouke. Jednostavno ne možete da se bavite istragom bez pravne podrške. “

Pored finansiranja pravnih troškova udovice teroriste, javnost je takođe potrošila oko 781.784 funti za zastupanje londonske policije i londonske Hitne pomoći.

But i njegova dva saučesnika a ubili su osam ljudi tokom besnog desetominutnog napada, posle koga je ostalo i video još 48 povređenih.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track