EU POVLAČI SLUŽBENIKE U IRSKIM LUKAMA: Zamolili smo ih da ne idu na posao iz bezbednosnih razloga!
Foto: Profimedia / Paul Faith / AFP

sumnjivo ponašanje

EU POVLAČI SLUŽBENIKE U IRSKIM LUKAMA: Zamolili smo ih da ne idu na posao iz bezbednosnih razloga!

Planeta -

Službenici EU će privremeno biti povučeni sa dužnosti u severnoirskim lukama iz bezbednosnih razloga, saopštila je danas Evropska komisija.

"Zamolili smo ih da ne idu danas na posao i nastavićemo da pratimo situaciju i prilagođavamo joj se", rekao je portparol EK i dodao da je bezbednost službenika EU u Severnoj Irskoj od ogromnog prioriteta, prenosi Rojters.

Irska, grafiti, luka
foto: Profimedia / David Young

Ranije danas su vlasti Severne Irske obustavile provere životinjskih proizvoda uvedene nakon Bregzita i povukle radnike iz dve luke nakon pretnji nasiljem koje su upućene graničnom osoblju.

Vlada Severne Irske saopštila je da je zaustavila inspekcije u lukama Belfast i Larne zbog bezbednosti osoblja, a pomoćnik načelnika policijske službe Severne Irske Mark Mekiven rekao je da su od danas pojačali policijske patrole kako bi umirili osoblje i lokalnu zajednicu, prenosi AP.

Agencija navodi da grafiti koji su se nedavno pojavili u oblasti Larne, 32 kilometra severoistočno od Belfasta, pozivaju na nasilje i opisuju lučko osoblje kao "mete", a takođe je prijavljeno policiji sumnjivo ponašanje u luci i da neki ljudi zapisuju registarske tablice vozila zaposlenih.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Paul Faith / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track