LICEMERJE HOLANDSKIH VLASTI: Na demonstrante protiv korona mera poslali gomilu policajaca, a na protest protiv Putina nijednog!
Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

bruka

LICEMERJE HOLANDSKIH VLASTI: Na demonstrante protiv korona mera poslali gomilu policajaca, a na protest protiv Putina nijednog!

Planeta -

Holandski portal NineForNevs.nl, jedan od retkih koji omogućava da se izrazi drugačije mišljenje od zvaničnog, objavio je članak pod naslovom: Zašto je dozvoljeno da se demonstracije protiv Putina nastave u Amsterdamu?

Naime, gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema u nedelju je ponovo obeležila Museumplein kao rizično područje. Ovde se već treću nedelju zaredom održavaju demonstracije protiv mera korone. Prema Halsemiju, postojala je mogućnost da su neki demonstranti posedovali oružje i to je moglo izazvati nasilje, iako slike snimljene na muzejskom trgu pokazuju da su demonstracije protekle mirno. Demonstracije nisu imale odobrenje vlasti. Policija je intervenisala: gusta linija policajaca sa štitovima i pendrecima, ME kombijima, policijskim konjima i psima i demonstranti su proterani sa muzejskog trga u roku od nekoliko minuta.

Međutim, „demonstracije su takođe održane malo dalje, u Vondelpark-u. Ne protiv korona politike, već protiv ruskog predsednika Putina. Demonstranti su tražili puštanje kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog “, piše 9 za vesti.

„Na stranicama RTL Nieuvs, demonstranti imaju sav prostor da ispričaju svoju priču. Na primer, jedan od demonstranata rekao je da ‘Putin nije samo lopov, već i ubica’. Mediji vrlo različito izveštavaju o protestima na Koroni. Čak mašu porukama.

Zašto je policija masovno bila prisutna na Museumplein-u i intervenisala, dok je demonstrantima u Vondelpark-u bilo dozvoljeno da zagovaraju svoje ciljeve?

Takođe prošle subote, ljudi su protestovali na muzejskom trgu zbog puštanja Navaljnog. Između ostalog, uzvikivali su da „Putin treba u zatvor“! “, napisano je na ovom portalu.

I zaista, zašto bi trebalo dozvoliti demonstracije zbog problema koji se gotovo ne tiče građana Amsterdama, a ne zbog pitanja koje ima veliki uticaj bukvalno na svakog od njih?

Treba reći da se poslednjih dana u informacijama državnih medija pojavljuju izjave i različita mišljenja u vezi sa merama protiv krune. Istina, nema ih mnogo, ali ima toliko napretka. Ostaje da se vidi kako će se događaji dalje razvijati. Za sada je doneta samo odluka o novom produženju starih strogih mera.

Kurir.rs/Logicno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track