Najnovije vesti

DEVOJČICA UMRLA U SNU TRI DANA NAKON ŠTO JE UTVRĐENO DA IMA KOVID: Roditelji sada svima žele da pošalju važno upozorenje
Foto: Gofundme.com

tragedija u teksasu

DEVOJČICA UMRLA U SNU TRI DANA NAKON ŠTO JE UTVRĐENO DA IMA KOVID: Roditelji sada svima žele da pošalju važno upozorenje

Planeta

Mekenzi Gongora (9) iz San Antonija, u Teksasu, umrla je u snu samo tri dana nakon što se ispostavilo da ima korona virus, iako nije imala ozbiljnije simptome. Njeni roditelji žele da upozore javnost da kovid-19 može biti opasan i po decu.

Pozivaju sve roditelje na oprez.

Devojčica se prvo 29. januara požalila na glavobolju, a roditelji su videli i da ima temperaturu. Kada joj je urađen test na korona virus, utvrđeno je da je pozitivna.

U intervjuu za “Today”, Erika Gongora, Mekenzina tetka, izjavila je da devojčica nije imala teškoća sa disanjem kada su je iz Vojno-medicinskog centra “Bruk” poslali kući.

I u narednih par dana simptomi su bili blagi da bi se prvog februara Mekenzi požalila na bolove u stomaku i umor. Otišla je ranije na spavanje, a u ranim jutarnjim satima drugog februara umrla je u snu, prenosi yahoo. com.

U narednim satima testirani su Mekenzin otac Nejtan, pripadnik Nacionalne garde SAD i njena mlađa sestra Sofija, koji su takođe bili pozitivni na kovid-19. Majka Kristl je kao medicinski radnik već bila vakcinisana i test je bio negativan.

Porodica ne zna da je Mekenzi imala ikakve druge bolesti, ali kažu da je bila sitna za svoj uzrast. Sada čekaju zvaničan izveštaj medicinskih stručnjaka o uzrocima smrti.

"Mekenzini roditelji su poštovali sve uputstva lekara i lekari su veoma zbunjeni što je ona među decom koja su umrla od kovida", kaže devojčicina tetka Erika Gongora.

Porodica nije još dobila potvrdu da je kovid-19 uzrok smrti, ali veruju da bi to mogao biti slučaj.

Kurir.rs/Expressnews.com

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...