Srbi čuvaju London!

Svetski, a naši

Srbi čuvaju London!

Planeta -
Veće noćne klubove i pabove u britanskoj prestonici obezbeđuju srpske agencije, a među našima je i mnogo taksista i vozača

LONDON - Bar da smo u nečem glavni...Sve najveće klubove i pabove u britanskoj prestonici čuvaju Srbi, otkrila je reporterka Kurira u ćaskanju s mladim, u noćnom provodu u Londonu.Na Gloster roudu, preko puta hotela „Milenijum bejlis“, gde je, zahvaljujući jednom od sponzora, „Pils plusu“, inače članu „Hajneken grupe“, smešten veći deo srpskog olimpijskog tima, nalazi se pab „Forum“, a glavni šef je - Srbin Bojan Milanović. I obezbeđenje je, kako on kaže, naše.- Ovde su rigorozni zakoni. U 23 sata se zatvaraju bašte lokala, nema točenja alkohola posle ponoći. Ali, neki od nas su se dobro snašli, jer su naši glavni za obezbeđenje. Kad to kažem, ne mislim samo na izbacivače po klubovima, već na glavne bezbednjake - priča Bojan za Kurir, koji je pre pet godina došao u London, čim je završio Fakultet političkih nauka.Na pitanje zašto su naši momci najčešće angažovani za bezbednost, on kaže:- Zato što Srbi najbolje biju.Bojan podseća da je glavni čovek koji je brinuo o bezbednosti američkog košarkaškog drim tima, ali i većine vrhunskih sportista na Olimpijskim igrama u Londonu, upravo Srbin.- Neki od naših momaka imaju ovde i agencije. Odlično rade, Englezi im veruju i često ih angažuju - kaže Bojan.Prema njegovim rečima, među Srbima u britanskoj prestonici, posle bezbednjaka, najviše je vozača i taksista.Reč po reč s tokom noćnog provoda u Londonu, saznali smo još ponešto. Na primer, samo nekoliko metara dalje od paba „Forum“ nalazi se drugi pab, koji drži Albanac.

Divac svraća na baklaveBojan Milanović, glavni menadžer paba „Forum“, kaže za Kurir da je pre nekoliko dana bio oduševljen kad je na vratima lokala ugledao srpskog košarkaškog asa Vlada Divca.- Iznenadio sam se kad sam ga ugledao. Došao je na ručak i tražio našu baklavu. Bio je potpuno opušten, normalan i srdačan. I on se oduševio kada je shvatio da ga Srbin služi baklavom - priča Bojan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track