GRČKA I TEKSAS PARALISANI SNEGOM I DEBELIM MINUSOM: Zima prouzrokovala isključenja vode, struje, nema vakcina (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Zbog ledeniog talasa koji je pogodio mnoge zemlje sveta, u Teksasu je ugroženo više od četiri miliona ljudi, a neobično jake snežne padavine okovale su i Grčku.

Teksas beleži probleme sa strujom, grejanjem, vodom i telefonskim vezama, što je dalje prouzrokovalo lančanu reakciju i niz drugih problema, kao što je zatvaranje rada fabrika vode i rafinerija.

Živa u termometru se spustila na čak 22 stepena ispod nule. Zbog veoma niskih temperatura teksaška elektrodistribucija je uvela ograničenja i rotirajuća isključenja struje. "Vode nema od ranih jutarnjih časova, struja je bila nekoliko sati isključena. Jako je hladno, ali kao sto možete da vidite, napolju smo, borimo se!" , ispričao je jedan od meštana. A Grci su u temepraturnom šoku već nakoliko dana. Jak sneg paralisao je Atinu, a vlasti upozoravaju stanovnike da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe.

Ove padavine su počele juče kasno i tokom noći prouzrokovale isključenja električne energije zbog oborenih dalekovoda. Odlozena je i vakcinacija, jedna linija metroa ne radi, a vecina autobusa povucena sa puta. Gradske službe su na terenu, a čistači za sneg i kamioni posipaju so pokušavajući da obezbede normalizaciju saobraćaja u centru grada.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja