Sprečen napad bombaša samoubica na Kabul
Foto: REUTERS

Pali pobunjenici

Sprečen napad bombaša samoubica na Kabul

Planeta -
Avganistanska obaveštajna služba je navela da su mete napada trebalo da budu zgrada parlamenta i rezidencija drugog potpredsednika Mohamada Karima Halilija

KABUL - Avganistanske i NATO snage sprečile su seriju samoubilačkih, za nedelju planiranih, napada na Kabul, pošto su uhapsili pet pobunjenika, osumnjičenih za veze s ekstremistima u Pakistanu, saopštili su zvaničnici.

Ta grupa je bila u završnoj fazi planiranja napada na Kabul, a u noćašnjoj operaciji kod njih su pronađeni eksploziv, prsluk koji koriste samoubice, oružje i municija, saopštile su međunarodne snage u Avganistanu.

Avganistanska obaveštajna služba je navela da su mete napada trebalo da budu zgrada parlamenta i rezidencija drugog potpredsednika Mohamada Karima Halilija.

Jedan od petorice uhapšenih je pakistanski državljanin. Grupa je kod sebe imala avganistanske vojne uniforme, pakistanska dokumenta i valutu i mobilne telefone, prenela je agencija AFP.

Početkom meseca, avganistanski zvaničnici su saopštili da je ubijeno pet pobunjenika koji su planirali da napadnu deo Kabula gde su smeštene zapadne ambasade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track