NESREĆA U SIBIRU, STRADAO NAJMANJE JEDAN RADNIK: Urušila se galerija fabrike u Noriljsku! Spasioci trgaju za nestalima! (VIDEO)
Foto: Youtube / sulinoff

akcija u toku

NESREĆA U SIBIRU, STRADAO NAJMANJE JEDAN RADNIK: Urušila se galerija fabrike u Noriljsku! Spasioci trgaju za nestalima! (VIDEO)

Planeta -

Najmanje jedna osoba poginula je u nesreći rano jutros u fabrici u ruskom gradu Noriljsku potvrdili su za TASS izvori iz spasilačke službe i lokalni zvaničnici.

Agencija prenosi da se jutros rano urušila galerija u jednom od fabričkih pogona u sibirskom gradu Noriljsku, na površini od oko 200 kvadratnih metara, a da je u trenutku nesreće tamo radilo ukupno osam ljudi.

TASS navodi na osnovu izvora iz spasilačke službe da su dve osobe uspele same da napuste mesto nesreće, četvoro je spaseno, a da se dva lica za sada vode kao nestali.

Isti izvor je potvrdio agenciji da je jedno od spašenih lica usled povreda zadobijenim u nesreći preminulo u bolnici.

U međuvremenu, zamenik šefa regionalnog odeljenja ruskog ministarstva za vanredne situacije Vadim Šizik potvrdio je da su povređeni u stabilnom stanju i da se napori za spasavanje preostalih lica nastavljaju, a da je u akciji angažovana 181 osoba i 56 različitih mašinskih sredstava.

TASS prenosi da je Istražni komitet Rusije odmah pokrenuo krivični postupak protiv odgovornih za kršenje bezbednosnih pravila u pogonu koja su rezultirala smrću dvoje ili više osoba, kao i da je objekat nastavio svoj rad uz ograničenja potrebna za sprovođenje akcije spašavanja.

Kurir.rs/ Tanjug, Foto: Youtube prtscr / sulinoff

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track