LEDENA OLUJA ODNELA NAJMANJE 59 ŽIVOTA U SAD: Bajden na testu, nova kriza sa nestašicom struje i vode ometa i borbu sa koronom!
Foto: EPA / Jason Szenes, EPA / Justin Lane

milioni u problemu

LEDENA OLUJA ODNELA NAJMANJE 59 ŽIVOTA U SAD: Bajden na testu, nova kriza sa nestašicom struje i vode ometa i borbu sa koronom!

Planeta -

Najmanje 59 osoba stradalo je u nevremenu koje je pogodilo SAD i predstavlja još jedan krizni izazov za administraciju novog predsednika Džozefa Bajdena.

Nakon mesec dana na dužnosti i borbe sa epidemijom korona virusa, Bajdenove veštine za upravljanje kriznim situacijama sada testira i jaka snežna oluja u Teksasu, Oklahomi i drugim državama koja je izazvala prekid snabdevanja električnom energijom miliona ljudi i nestašicu vode, preneo je AP.

Njujork, SAD, nevreme, snežna oluja, sneg
foto: EPA / Justin Lane

Jedno og glavnih obećanja u Bajdenovoj kampanji bila je borba protiv sistematskog rasizma i klimatskih promena. Oluja produbljuje i borbu sa epidemijom jer onemogućava distribuciju vakcina.

Vremenske nepogode u SAD dovele su i do žestoke političke rasprave o čistoj energiji, pošto su zagovornici fosilnih goriva za nestašice optužili, kako su naveli, nepouzdanu energiju vetra.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track