porodice iz centralne i latinske Amerike

MIGRANTSKE PORODICE U POTRAZI ZA AMERIČKIM SNOM: Životinje, krijumčari i pešačenje! Samo Bog može da nas zaštiti KURIR TELEVIZIJA

Planeta -

Brojne su porodice iz centralne i latinske Amerike koje pokušavaju da se domognu SAD i ostvare američki san. Jedna od njih je i Olga Rodrigez koja sa svojim članovima porodice iz Hondurasa kroz Meksiko putuje pešice do Sjedinjenih Država.

Put je dug, kao i neizvesnost da li će uspeti da pređu granicu, ali njihova želja da pobegnu od nasilja i loših uslova za život je veća.

"Veoma sam uplašena od životinja i opasnih ljudi sa kojima smo suočeni dok pešačimo. Samo Bog može da nas zaštiti. Prvo smo pokušali da putujemo vozom, ali ne možemo jer smo sa četvoro dece. Nadam se da ćemo uspeti da uhvatimo autobus, navela je ona. Njen muž kaže da su toliko pešačili da su izgubili pojam koju kilometražu su tačno prešli.

"Pešačili smo praktično otkako smo napustili Gvatemalu. Prošli smo skoro čitav put, put je bio veoma težak pogotovo kada ste sa decom mlađom od osam godina", naveo je on.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja