SZO NEDELJNI IZVEŠTAJ: Broj novoinficiranih raste, ali globalna SMRTNOST od korone se smanjuje!
Foto: EPA / Neil Hall

već 6 nedelja zaredom

SZO NEDELJNI IZVEŠTAJ: Broj novoinficiranih raste, ali globalna SMRTNOST od korone se smanjuje!

Planeta -

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), globalna smrtnost od kovida-19 je u periodu od 15. do 21. februara smanjena za 20 odsto u odnosu na prethodni jednonedeljni prosek.

Tendencija pada smrtnosti traje već šest nedelja za redom, navodi se u redovnom nedeljenom izveštaju SZO, prenosi TASS.

Pad učestalosti zaražavanja korona virusom naročito je primetan u zemljama severne i južne Amerike (19 odsto), zapadnog Pacifika (9 odsto) i u Evropi (7 odsto), a pad smrtnosti registrovan je u Africi (20 odsto) i u jugoistočnoj Aziji (6 odsto).

U severnoj i južnoj Americi u poslednjih sedam dana registrovano je oko 1,06 miliona novozaraženih i više od 34 hiljade preminulih, a u Evropi više od 939 hiljada novih slučajeva zaražavanja koronavirusom i preko 24 hiljade preminulih.

London, Velika Britanija, korona, pandemija
foto: EPA / Neil Hall

Broj novoinficiranih porastao je u poslednjih nedelju dana u SAD i iznosi više 480 hiljada, a na drugom mestu je Brazil sa više od 316 hiljada novozaraženih.

U proteklih nedelju dana u Francuskoj je evidentirano oko 131 hiljada novih slučajeva, u Rusiji više od 92 hiljade, u Indiji preko 86 hiljada, a u Velikoj Britaniji više od 78 hiljada, Češkoj oko 65 hiljada i u Iranu oko 55 hiljada.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Neil Hall

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track