NARKO-KRALJICA SE DUGO SKRIVALA IZA ULOGE SAVRŠENE MAJKE: Evo ko je stvarno Ema, supruga zloglasnog El Čapa! (VIDEO)
Foto: Profimedia

opasno

NARKO-KRALJICA SE DUGO SKRIVALA IZA ULOGE SAVRŠENE MAJKE: Evo ko je stvarno Ema, supruga zloglasnog El Čapa! (VIDEO)

Planeta -

Supruga meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapo" Guzmana uhapšena je u SAD pod sumnjom da je i sama trgovala drogom.

Ema Koronel Aispuro (31) zadržana je na međunarodnom aerodromu Dals. Optužena je za učešće u distribuciji kokaina, amfetamina, heroina i marihuane.

Koronel je kao devojčica učestvovala na takmičenjima za mis. 2006. godine takođe je pobedila na izboru za Mis grada Kanelasa u državi Durango.

Američke vlasti pretpostavljaju da je ona u to vreme već bila umešana u trgovinu drogom, piše Dojče vele.

Stoga nije iznenađujuće što je sa 17 upoznala "čoveka svog života". Guzman, poznatiji pod nadimkom "El Čapo" (Mali), već je u to vreme bio institucija i šef zloglasnog kartela Sinaloa.

Uprkos razlici u godinama (El Čapo je 32 godine stariji) to je bila ljubav na prvi pogled. "Nije me osvojio velikim poklonima, već načinom na koji se ophodio sa mnom", rekla je Koronel kasnije u intervjuu. Na njen 18. rođendan, srećni par se venčao u crkvi. Ovo mu je četvrti brak.

Nakon venčanja, Koronel je vodila relativno normalan život i studirala novinarstvo na Univerzitetu Sinaloa. Ali 2011. godine otišla je u Kaliforniju, gde je rodila blizance. Međutim, ime oca nije u izvodu iz matične knjige rođenih. Razumljivo, jer su američke vlasti već izdale nalog za hapšenje El Čapa sa nagradom od pet miliona dolara. Sama Koronel kaže da se retko viđa sa suprugom i to samo kada je "posao više-manje normalan".

U javnosti Koronel neguje priču o tome kako ne zna šta njen suprug radi, da ga nikada nije videla s oružjem u ruci itd. Ali američka policija se ne slaže sa ovom informacijom: mlada supruga upoznata sa sistemom šverca droge, a u nekoliko navrata je švercovala kokain, heroin i marihuanu preko granice.

Pored toga, Koronel je, veruju istražitelji, bila umešana u organizaciju spektakularnog bekstva njenog supruga iz meksičkog zatvora 2015. Beg je izveden u maniru najmaštovitijih holivudskih filmova: El Čapo je pobegao kroz otvor u kupatilu, prethodno pripremljen 1,6 kilometra dug tunel na čije kraju ga je čekao motocikl. Coronel se pobrinula za podmićivanje onih presudnih za bekstvo. Pored toga, neprestano je vršila pritisak na meksičke vlasti da njenom suprugu odobravaju zatvorske beneficije.

Spolja gledano, ona vodi savršen porodični život, izuzev ekscesa poput 20.000 dolara za Barbie-ukras sedmog rođendana njenih blizanaca. Ali onda je 2019. godine usledio šok: njujorški sud je voljenog supruga osudio na doživotni zatvor bez mogućnosti prevremenog puštanja na slobodu. El Čapo je okrivljen za između dve i tri hiljade ubistava, koje je sam naredio i počinio.

I tek ovde u sudnici, gde je Koronel bila prisutna svakog dana suđenja i šlala poljupce mužu, mlada supruga priznaje da je znala šta radi njen dragi. I dok El Čapo sedi u zatvoru, njegova supruga se pretvara u influencera i puni društvene mreže fotografijama neizmernog luksuza.

Sada je u istražnom zatvoru.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track