PRINUDNO SLETANJE U MOSKVI: Nove muke sa boingom 777! Na letu iz Hongkonga za Madrid pojavio se kvar na motoru!
Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

reagovano na vreme

PRINUDNO SLETANJE U MOSKVI: Nove muke sa boingom 777! Na letu iz Hongkonga za Madrid pojavio se kvar na motoru!

Planeta -

Jedan avion tipa "boing 777" hitno je prinudno sleteo u Moskvu u ranim jutarnjim satima danas nakon što je pilot prijavio problem s motorom, prenosi TASS na osnovu izveštaja ruskih medija.

Agencija navodi da je Interfaks, pozivajući se na anonimni izvor, saopštio da je pilot na letu iz Hongkonga za Madrid prijavio kvar na jednom od senzora za upravljanje motorom i zatražio hitno sletanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo, a avion koji je prevozio i teret i putnike, sleteo je bezbedno i niko nije povređen.

Američka federalna administracija za vazdušni saobraćaj (FFA) izdala je upozorenje za avione tipa "boing 777" nakon prošlonedeljnog otkazivanja jednog motora na letu 328 kompanije "Junajted" iznad Denvera u Koloradu koji je uspeo da sleti na aerodrom i naredila hitnu inspekciju takvih letelica.

Junajted 328 prevozio je 231 putnika za Honolulu kada je pretrpeo kvar na desnom motoru. Putnici na letu iz Denvera opisali su veliku eksploziju ubrzo nakon poletanja kao i da je avion počeo da se snažno trese i gubi visinu, ali je srećom uspeo bezbedno da se vrati na aerodrom dok su delovi motora padali po predgrađu tog grada.

Kompanija Boing je saopštila da su istragom utvrđeni tragovi "zamora metala" na njihovom avionu "777" kome je otkazao jedan od motora ubrzo nakon poletanja u Denveru i preporučio privremeno prizemljenje svih letelica tog tipa.

Kurir.rs /Tanjug, Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track