Najnovije vesti

PAŠINJAN POZVAO NA VELIKI SKUP I MARŠ: Ovo je odbrana demokratije u Jermeniji i moći naroda!
Foto: Facebook/Nikol Pashinyan

ODBIJA DA PODNESE OSTAVKU

PAŠINJAN POZVAO NA VELIKI SKUP I MARŠ: Ovo je odbrana demokratije u Jermeniji i moći naroda!

Planeta

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas da je sazvao skup i marš 1. marta radi odbrane demokratskog i ustavnog poretka zemlje.

"Cilj sutrašnjeg skupa i marša je odbrana demokratskog ustavnog sistema u Jermeniji i moći naroda", rekao je Pašinjan u obraćanju emitovanom uživo na njegovom nalogu na Fejsbuku.

On je dodao da cilj sutrašnjeg skupa nije odbrana njihove vlasti, već vlasti naroda jer vlast u Jermeniji pripada narodu.

Pašinjan je rekao da se nada da će na skupu učestvovati što više ljudi iz svih delova glavnog grada Jerevana i cele Jermenije.

Masovni skupovi pristalica i protivnika jermenskog premijera održavaju se od četvrtka od kada je Generalštab jermenskih oružanih snaga objavio saopštenje u kome traži ostavku premijera Nikola Pašinjana i vlade.

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan je odbio da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je dan ranije razrešio dužnosti premijer Pašinjan.

Iz kabineta predsednika je stigao odgovor da pokušaj da se smeni Gasparjan "nije po ustavu".

Vojska je juče zatražila Pašinjanovu ostavku, ali i ostavku cele vlade, zbog zamerki na vođenje zemlje tokom sukoba u Nagorno-Karabahu, oblasti u susednom Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...