Najnovije vesti

HEROJSKI PODVIG Devojčica je visila sa balkona na 12. spratu, a kada je počela da pada dešava se spas u poslednji čas (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/Unicanal

vijetnam

HEROJSKI PODVIG Devojčica je visila sa balkona na 12. spratu, a kada je počela da pada dešava se spas u poslednji čas (VIDEO)

Planeta
14:45h

Dostavljač (31) iz Vijetnama sedeo je u svom kamionu i čekao da dostavi paket, ne sluteći da će nekoliko minuta kasnije biti akter prave drame.

Naime, čekajući da obavi isporuku, u jednom trenutku je pogledao u zgradu i ugledao devojčicu kako visi sa ivice balkona na 12. spratu.

Ngujen Ngok Manh reagovao je instiktivno i odmah izjurio iz kola, pokušavajući da nađe način na koji će spasiti dete koje je svake sekunde moglo da padne u smrt.

Procenjujući situaciju, čovek se popeo na nastrešnicu u donjem delu zgrade, ispod mesta na kojem je devojčica pokušavala da održi ravnotežu.

To joj nije uspelo, pa je u jednom trenutku počela da pada ka ulici. Na sreću, muškarac je uspeo da je uhvati u pravom trenutku i pala je tačno u njegovo naručje.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama, vidi se sav užas onoga što je moglo da se desi i čuje se vrisak ljudi koji su to posmatrali, a nisu mogli da pomognu.

"Čuo sam dete kako plače, a onda i nekoga ko vrišti upomoć. Kada sam provirio kroz prozor automobila, imao sam šta i da vidim: ta devojčica je visila iznad ambisa od 50 metara! Izleteo sam iz kola i počeo da razmišljam kako da joj pomognem. Popeo sam se na dva metra visoku nadstrešnicu i u jednom trenutku sam i sam počeo da gubim ravnotežu. Međutim, uspeo sam da se stabilizujem i dete je u jednom trenutku palo pravo u moje krilo", ispričao je lokalnim medijima.

Kada je uhvatio devojčicu, shvatio je da joj krv curi iz usta i odmah je pozvao Hitnu pomoć, koja ju je smestila u bolnicu.

"Nisam mnogo razmišljao o onome što sam uradio. Čim sam je video kako visi, pomislio sam na svoju ćerku i to mi je dalo snagu", rekao je dostavljač, koji je nakon herojskog čina dobio gomilu poruka podrške.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...