HOROR NA FLORIDI: Posle urušavanja krova u srednjoj školi povređeno 12, od čega 9 dece (VIDEO)
Foto: Scrfeenshot YT

opasno

HOROR NA FLORIDI: Posle urušavanja krova u srednjoj školi povređeno 12, od čega 9 dece (VIDEO)

Planeta -

Dvanaest ljudi, uključujući devetoro dece, povređeno je nakon što se u petak ujutro delimično srušio krov srednje škole na Floridi.

Incident se dogodio u srednjoj školi Džems Rikards, u Oakland Parku, predgrađu Fort Lorendejla oko 10 sati.

Vlasti su za Local 10 Nevs rekle da je direktor škole čuo dva snažna udara pre nego što je otkrio da je krov nad medijskim centrom delimično urušen.

Prema rečima portparolke Oakland Parka Šenon Vezine, curenje vode u školi prouzrokovalo je kolaps i iza sebe ostavilo veliku štetu.

Zvaničnici kažu da je 12 ljudi, uključujući devetoro dece, hitno prebačeno u bolnicu

Dramatične snimke mobilnih telefona pokazale su da je krov urušen sa električnim žicama i cevima razbacanim po celom podu.

Školski okrug je rekao za VSVN da je krov školskog medijskog centra bio u izgradnji kada se srušio.

Iako u to vreme nije bilo učenika ili osoblja u medijskom centru, 12 ljudi se žalilo na tegobe poput mučnine, glavobolje ili anksioznosti, izvestila je ta stanica.

Najmanje pet je odvedeno u bolnicu na osmatranje.

"Pre deset sati jutros, direktor Rikards Midli bio je u svojoj kancelariji kada je čuo buku praćenu bukom koja je usledila", kaže se u izjavi Kejla Konsepsion iz javnih škola okruga Brovard.

"Kada je izašao da istraži i vidi odakle dolazi buka, tu je shvatio da se medijski centar, koji je trenutno u izgradnji, srušio.

"Srećom, nijedan student ili zaposleni nije bio u medijskom centru. Svi su evakuisani u susednu srednju školu. '

U trenutku kolapsa u školi je bilo 184 učenika i 55 članova fakulteta, izvestio je VSVN.

Šef vatrogasne službe Fort Lorendejla Sivevn Krivjanik rekao je da je njegov tim poslao pse unutar zgrade kako bi osigurao da niko nije zarobljen pod ruševinama.

"Srećom, kroz našu pretragu i naše početne događaje i veliku pažnju direktora škole i njihovog osoblja, uspeli su da evakuišu sve, izvedu sve građevinare, tako da su svi una broju", rekao je za VSVN.

'Ali samo da budemo sigurni, uvek rutinski vršimo još jednu sekundarnu pretragu, doveli smo i psa da pretraži celu školu kako bi bili sigurni da niko nije tamo, a takođe i dron koji bi proverio da nema nikoga na krovu koja je možda povređena tokom kolapsa. '

Roditeljima je rečeno da mogu pokupiti decu ako to žele.

Jedna majka je izrazila svoj strah VSVN-u.

"Sin me je nazvao i rekao da se u školi srušio krov i da se uplašio, pa je rekao da mora da se provuče kroz neku rupu da bi došao do krova da bi mogao da napusti školu, tako da nisam siguran šta je ide", rekao je jedan roditelj.

"Uspaničio sam se. Napustio sam kuću odmah bez torbice, bez ičega. Samo se nadam da je sve u redu". ' "Trenutno je u toku istraga i sve komunalne službe su isključene kako bi istražitelji mogli da utvrde obim štete, izvestio je CBS Majami.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track