Najnovije vesti

BIVŠA ŽENA DŽEFA BEZOSA PONOVO U BRAKU: Mekenzi Skot se udala za učitelja iz škole koju pohađaju njena deca!
Foto: Printscreen YT/Nicki Swift

dve godine posle razvoda

BIVŠA ŽENA DŽEFA BEZOSA PONOVO U BRAKU: Mekenzi Skot se udala za učitelja iz škole koju pohađaju njena deca!

Planeta

Dve godine nakon razvoda sa vlasnikom Amazona Džefom Bezosom, Mekenzi Skot se udala za učitelja iz škole u koju idu njena deca.

Mekenzi Skot je jedna od najbogatijih žena na svetu sa bogatstvom koje se procenjuje na 53 milijarde američkih dolara. Donirala je više od četiri milijarde dolara, većinu ženskim organizacijama, socijalnim samoposlugama i afroameričkim univerzitetima.

"Den je divan čovek, srećan sam i uzbuđen zbog njih", kazao je Džef Bezos, piše BBC.

U brakorazvodnoj parnici, Skot je dobila četiri odsto udela u Amazonu. Kako je lokdaun podstakao internet prodaju i kućne isporuke, cena deonice Amazona porasla je između 2.000 i 3.500 dolara od početka godine.

Skot se, doduše, u brakorazvodnoj parnici mnogo toga odrekla.

"Srećna sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Vašington Postu i Blu Oridžinu i 75 odsto našeg udela u Amazonu", napisala je Mekenzi u tvitu prošle godine.

0322593011, Mekenzi Skot, Džef Bezos, Mekenzi Bezos
foto: Profimedia

Bezos je tada reagovao na njenu objavu na Tviteru zahvalivši joj na "podršci i ljubaznosti".

Rastali se nakon 25 godina braka

Bivši bračni par Bezos u januaru 2019. godine objavio je da se rastaje nakon 25 godina braka. Mekenzi je uz Bezosa bila od samih početaka.

Kad je 1994. godine vozio od Njujorka do Sijetla i smišljao poslovni plan, s njim je u automobilu bila ona, baš kao i tokom samih početaka kad je pokrenuo posao u sopstvenoj garaži.

Upoznali su se u investicionoj kompaniji gde je ona bila naučna saradnica, a on potpredsednik. Džef je bio prva osoba koja je intervjuisala Mekenzi za posao. Oboje su završili Prinston.

Od početka lokdauna zbog pandemije u martu ukupno bogatstvo milijardera u Americi poraslo je za 800 milijardi dolara, pokazala je analiza grupe "Amerikanci za poresku pravednost" (Americans for Tax Fairness).

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...