MAKLJAŽA PILOTA I STJUARDA NA NEBU IZNAD KINE: Počelo je svađom zbog reda za toalet, a završilo se polomljenom rukom i zubom
Foto: Screenshot YT

Počela istraga

MAKLJAŽA PILOTA I STJUARDA NA NEBU IZNAD KINE: Počelo je svađom zbog reda za toalet, a završilo se polomljenom rukom i zubom

Planeta -

Kinesko regulatorno telo za vazdušni saobraćaj ispituje izveštaj o tuči kapetana aviona i glavnog stjuarda, koja se dogodila tokom domaćeg leta.

Kineska civilna uprava za vazdušni saobraćaj javila je da vrlo ozbiljno uzima izveštaj o incidentu i da prikuplja dodatne podatke.

"Svaki incident koji ugrožava bezbenost leta biće tretiran strogo po zakonu", navodi se u saopštenju izdatom kasno sinoć.

Kineski mediji javljaju da je tuča izbila tokom leta kompanije Dongai erlajans (Donghai Airlines) 20. februara.

Kapetan aviona se naljutio kada je izašao iz toaleta i video putnika iz prve klase kako čeka ispred i optužio stjuarda da ne ispunjava svoju dužnost i obezbeđuje da putnik čeka na svom sedištu. Njih dvojica su se zatim prema izveštajima potukli, stjuard je ostao sa slomljenom rukom a kapetan sa polomljenim zubom.

Avion je tada bio udaljen oko 50 minuta od svoje destinacije u centralnom gradu Sijanu, posle poletanja iz priobalnog grada Nantonga blizu Šangaja.

Aviokompanija Dongaj erlajns se u saopštenju izvinila navodeći da preispituje bezbednosne protokole. Dodaje se da su osobe uključene u incident suspendovane, ali nisu dati dalji detalji o dogadjaju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja