SLUŽBENIK ŽELEZNICA UHVAĆEN U KRAĐI: Za četiri godine ukrao 77 testera i 103 mača, pa ih prodavao na internetu!
Foto: Shutterstock

Prijavio ga kupac

SLUŽBENIK ŽELEZNICA UHVAĆEN U KRAĐI: Za četiri godine ukrao 77 testera i 103 mača, pa ih prodavao na internetu!

Planeta -

Dugogodišnji službenik američke železničke kompanije "Amtrak" optužen je za krađu iz firme i prodaju motornih testera i delova za njih vrednosti veće od 50.000 američkih dolara (42.000 evra).

On je radio u Nju Džersiju gde je ukrao motorne testere i stotine delova za njih, i prodao ih na internetu, navodi se u saveznoj krivičnoj prijavi objavljenoj u utorak.

Hose Rodriges (48) radio je u "Amtraku" kao serviser i viši nadzornik pruge, a alat je krao i prodavao od 2016. do jula 2020. godine, navodi se u prijavi.

Jedan kupac u Pensilvaniji je vlastima dao 11 kutija s Rodrigesovom adresom u kojima su mu od njega stigle motorne testere koje je platio više od 7.000 američkih dolara (5.900 evra).

Ukupno je Rodriges 77 motornih testera, 103 "mača" za motorne testere i 163 lanca prodao kupcima u Pensilvaniji, Mičigenu, Zapadnoj Virdžiniji, Ohaju, Ilinoisu, Kaliforniji i Južnoj Karolini.

Optužen je dvostruko: za krađu državne imovine i za krađu od preduzeća koje prima državna sredstva. Maksimalna kazna po obe tačke je po 10 godina zatvora.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track