FBI OBJAVIO SNIMAK: Ovo je čovek koji je postavio bombe na Kapitolu! Postoje dve teorije zašto nikad nisu eksplodirale (VIDEO)
Foto: Youtube/The National

vlasti traže osumnjičenog

FBI OBJAVIO SNIMAK: Ovo je čovek koji je postavio bombe na Kapitolu! Postoje dve teorije zašto nikad nisu eksplodirale (VIDEO)

Planeta -

FBI je objavio nove snimke osumnjičenog koji je postavio improvizovane eksplozivne naprave ispred sedišta Republikanskog i Demokratskog nacionalnog odbora noć pre napada na Kapitol.

Maskirana osoba s kapuljačom je 5. januara podmetnula dve bombe u blizini sedišta Demokratske i Republikanske stranke. Na snimku se vidi kako se u jednom trenutku zaustavlja kako bi obrisala naočare.

FBI moli za pomoć građana i za više informacija o počiniocu nudi 100.000 dolara.

"Nadamo se da će danas objavljene informacije pomoći nekome da prepozna osumnjičenog", rekao je Stiven D'Antuono, pomoćnik direktora FBI-ja.

Specijalne službe su oko 13 sati, 6.januara, pronašle obe bombe, što je bilo otprilike u vreme kada se gomila pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa obrušila na Kapitol.

Još nije poznato zašto bombe nisu eksplodirale. Jedna od teorija je da su satovi u eksplozivnim napravama bili postavljeni na pogrešno vreme, a druga je da je došlo do problema s baterijama.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track