KINEZI PRODAJU TRAMPA ZA 500 EVRA: Pomama za bivšim američkim predsednikom, koji meditira
Foto: EPA / AL DRAGO / POOL

Stavljen na internet

KINEZI PRODAJU TRAMPA ZA 500 EVRA: Pomama za bivšim američkim predsednikom, koji meditira

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp možda ne izgleda kao mislilac i produhovljena osoba na svetu, ali to nije bilo nikakva prepreka da jednog kinesko proizvođača nameštaja natera da na tržištu pordaje kip Bude sa likom Donalda Trampa, koji sedi kao tvorac budizma, sa zatvorenim očima i meditira. Buda-Tramp na internetu prodaje se pod parolom "Učinite svoje preduzeće ponovo velikim".

Buda-Tramp kad se pojavio na tržištu postao je pravi prodajni hit, jer porudžbine samo stižu. Naime, radi se o keramičkom kipu produhovljenog Trampa koji se može poručiti u različitim veličinama. Najmanji kip visok je 1,6 metara i za njega treba platiti 999 juanov odnosno oko 128 evra; za najvećeg koji dostiže visinu 4,6 metara treba iskeširati 3.999 juanov odnosno 516 evra.

Prodavac keramičkog Trampa kaže za Global Tajms da većina ljudi Trampov kip kupuje zbog zabave i da malo osveže enterijer.

Jedan od kupaca za isti mediji rekao je i da je Trampov kip kupio kao opomenu da nije dobro biti previše "trampovski" i da je u skladu sa "zen budizmom" osvežio kancelariju.

"Trampa možemo da shvatamo i kao predstavnika neke ere krajnjeg egoizma", rekao je on.

Ovo kinesko preduzeće do sad izradilo je 100 kipova sa trampovim likom i da su do sad prodali oko desetak.

Inače, Trampov lik je veoma popularn među Kinezima. Lik bivšeg američko predsednika krasi brojne proizvode u Kini, pa se tako sa trampovim likom prodaju zaštitne maske, kape, majice, čarape, pa i toaletni papir, pa i četka za šolju.

Kurir.rs/Global Times/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track