PREDSEDNIK BRAZILA BEZ MILOSTI Bolsonaro postavio i četvrtog ministra zdravlja od početka pandemije
Foto: EPA / Joédson Alves

NEMA KRAJA HAOSU

PREDSEDNIK BRAZILA BEZ MILOSTI Bolsonaro postavio i četvrtog ministra zdravlja od početka pandemije

Planeta -

Nema kraja haosu zbog pandemije koronavirusa u Brazilu!

Bolnice su prepune Zdravstveni sistem Brazila je pred pucanjem
Bolnice su prepune Zdravstveni sistem Brazila je pred pucanjemfoto: AP Leo Correa

Predsednik Žair Bolsonaro imenovao je i četvrtog ministra pravde od kada se pojavio kovid-19 u najvećoj državi Južne Amerike. Kardiolog Marselo Kiroga će zameniti generala Eduarda Pazuelja, vojnog oficira koji nema medicinsko obrazovanje, preneo je BBC.

Treći talas

Do smene ministra je došlo usled trećeg talasa pandemije i u trenutku kada se broj žrtava koronavirusa u Brazilu približava cifri od 280.000. Prema poslednjim podacima u ovoj zemlji je do sada preminulo 279.602 osobe i već danas se očekuje da će cifra od 280.000 biti premašena. Posle sjedinjenih Država Brazil ima najviše zaraženih u svetu od korone, čak - 11.525.477 osoba. - Odlučio sam da ovog popodneva imenujem doktora Marsela Kirogu za novog ministra zdravlja. Tranzicioni period će se obaviti za dve nedelje, rekao je Bolsonaro u obraćanju javnostiiz predsedničke palate.

Kritikovali predsednika

General Eduardo Pazueljo je postavljan za ministra zdravlja u maju prošle godine nakon što su njegova dvojica prethodnika smenjena jer su kritikovala predsednikove odluke u borbi protiv kronavirusa. Zdravstvnei sistem u Brazilu je pred pucanjem. U prestonicama 15 saveznih država popunjeni su kapaciteti intenzivne nege, a poslednjih dana broj mrtvih prelazi 2.000 za 24 sata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track