DONALD TRAMP PROMENIO PLOČU! Pozvao pristalice da se vakcinišu protiv korone: Vakcina je izvrsna i deluje!
Foto: EPA / Oliver Contreras / POOL

POHVALAN POTEZ

DONALD TRAMP PROMENIO PLOČU! Pozvao pristalice da se vakcinišu protiv korone: Vakcina je izvrsna i deluje!

Planeta -

Bivši predsednik SAD tokom mandata u Beloj kući odbijao je preporuke stručnjaka da nosi zaštitnu masku. On je zbog koronavirusa bio u vojnoj bolnici u oktobru.

Vakcinisali se pre napuštanja Bele kuće Donald i Melanija Tramp
Vakcinisali se pre napuštanja Bele kuće Donald i Melanija Trampfoto: EPA / Al Drago / Pool

Donald Tramp se konačno oglasio u javnosti i pozvao je svoje pristalice da se vakcinišu protiv koronavirusa uprkos sve većem nepoverenju u vakcine među republikancima.

- Preporučujem vakcinaciju. Preporučujem je i onima koji to ne žele. Mnogi među njima su glasali za mene. Vakcina je izvrsna. Sigurna je i deluje, rekao je Tramp u telefonskom razgovoru za Foks njuz.

Apel Faučija

Podsećamo, Tramp se vakcinisao sa suprugom Melanijom poslednjih dana mandata u Beloj kući. Ta vakcinacija je izvršena daleko od očiju javnosti. Tramp je dugo potcenjivao opasnost od virusa zbog čega Amerika danas ima ubedljivo najviše obolelih, preko 30 miliona i preminulih, preko 550.000.

Doktor Entoni Fauči, glavni epidemiolog u SAD, nedanvo je pozvao Trampa da apeluje na pristalice da se vakcinišu kako bi se pobedio koronavirus. Čak 49 odsto republikanaca izjavilo je da ne želi da se vakciniše.

Nije u kampanji za vakcinaciju

Tramp za razliku od bivših predsednika bila Klintona, Džordža Buša mlađeg, Baraka Obama i Džimija Kartera nije želeo da učestvuje u kampanji i snimanju spotova u kojima se građani u SAD pozivaju da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track