UHAPŠEN SA OPASNIM ORUŽJEM Muškarac zatečen u blizini rezidencije Kamale Haris, protiv njega podignuta optužnica (FOTO)
Foto: EPA/Justin Sullivan

SAD

UHAPŠEN SA OPASNIM ORUŽJEM Muškarac zatečen u blizini rezidencije Kamale Haris, protiv njega podignuta optužnica (FOTO)

Planeta -

Američka tajna služba objavila je da je u blizini službene rezidencije američke potpredsednice Kamale Haris uhapšen muškarac iz Teksasa, zbog toga što je tamo zatečen sa opasnim naoružanjem.

Tajna služba, koja je odgovorna za sigurnost predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Haris, saopštila je da su 31-godišnjeg Pola Mareja priveli službenici u civilu u blizini vladinog kompleksa zgrada u kojem je rezidencija potpredsednice i pomorski opservatorijum.

Policija iz Vašngtona saopštila je da je Marej uhapšen i da je protiv njega podignuta optužnica, a da je do hapšenja došlo na temelju obaveštajnog spisa iz Teksasa, ne navodeći šta je u njemu.

Osumnjičeni pati od paranoje, misli da vlasti žele da ga smaknu

Reporter Foks njuza na Tviteru je objavio teksaški policijski izveštaj o uhapšenom u kojem stoji da pati od paranoidnih deluzija da vojska ili vlada žele da ga ubiju i da je poslao poruku majci navevši da je u Vašingtonu i da namerava da se "pobrine za svoj problem".

Policija je navela da je Marej optužen za nošenje opasnog oružja, nošenje puške izvan posla, posedovanje neregistrovane municije i velikog rezervoara za municiju. Puška i municija pronađeni su u Marejevom automobilu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track