NAKON BAJDENOVIH PRETNJI PUTINU Ruski ambasador u SAD putuje u Moskvu na konsultacije, na stolu bilateralni odnosi dve zemlje
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

stiže 20. marta

NAKON BAJDENOVIH PRETNJI PUTINU Ruski ambasador u SAD putuje u Moskvu na konsultacije, na stolu bilateralni odnosi dve zemlje

Planeta -

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov otputovaće u Moskvu 20. marta, na konsultacije u vezi sa budućim bilateralnim odnosima dve zemlje, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

"Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov doputovaće 20.marta u Moskvu na konsultacije. Ambasador će prisustvovati sastancima u ruskom ministarstvu spoljnih poslova i drugim vladinim agencijama na kojima će se razmotriti načini popravljanja rusko-američkih odnosa koji su sada u krizi", saopštila je u sredu ambasada na svom Fejsbuk nalogu, navodi TASS.

???? Комментарий Посольства в связи с приглашением Посла России в США А.И.Антонова на консультации в Москву

Agencija prenosi da je ruska ambasada saopštila i da trenutna kriza u odnosima Rusije i SAD proizlazi iz nekonstruktivne politike Vašingtona i određenih nepromišljenih izjava američkih visokih zvaničnika, koje predstavljaju pretnju da dođe do potpunog prekida bilateralnih veza dve zemlje.

Ruska ambasada u Vašingtonu objavila je još jedan komentar na svom nalogu na Fejsbuku nakon poziva ambasadoru Anatoliju Antonovu na konsultacije u Moskvu, u kome je naglasila važnost nastavka dijaloga dve strane.

"Zalažemo se za uspostavljanje dijaloga između dve stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koje su odgovorne za međunarodni mir i bezbednost", saopštila je ambasada, navodi agencija.

Rojters je ranije preneo da je Rusija pozvala svog ambasadora u SAD Anatolija Antonova u Moskvu na konsultacije o budućnosti rusko-američkih odnosa, nakon što je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da će ruski predsednik Vladimir Putin "platiti" za navodno mešanje u američke izbore.

U izveštaju agencije se navodi da je izjava američkog predsednika usledila nakon objavljivanja nalaza američkih obaveštajnih službi, u kojima se tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin stoji iza mešanja Moskve u američke izbore, a što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odlučno negirao.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track