NEREDI U LONDONU: Uhapšene 33 osobe na protestima zbog vladinih mera
Ilustracija, Foto: Screenshot

haos zbog korone

NEREDI U LONDONU: Uhapšene 33 osobe na protestima zbog vladinih mera

Planeta -

LONDON - Nakon što je došlo do sukoba sa demonstrantima, policija je uhapsila više učesnika protesta koji su u centralnom Londonu izašli na ulice da izraze nezadovoljstvo zbog vladine mere zabrane protesta u cilju ograničenja koronavirusa.

Londonska policija je saopštila da je izvršila ukupno 33 hapšenja, najviše zbog kršenja propisa za suzbijanje kovida 19, tokom intervencije na protestima u kojima je u subotu učestvovalo preko 10.000 ljudi sa porukama protiv vladinih mera, prenosi Rojters, Demonstranti su palili baklje i nisu držali potrebnu distancu.

Skaj njuz prenosi da je Pirs Korbin, brat bivšeg vođe laburista Džeremija Korbina, predvodio grupu koja se okupila u Hajd parku u subotu oko podneva, a šest osoba je tom prilikom uhapšeno kada su demonstranti krenuli u protestnu šetnju londonskim ulicama gde je došlo do sukoba kada su pokušali da probiju policijski kordon.

Rojters prenosi da je ovaj protest usledio nakon što je više od 60 britanskih poslanika zahtevalo od ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel da se dozvole protesti u Engleskoj tokom antiepidemijskog zaključavanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track