PANDA POBEGLA IZ KAVEZA Počela da ujeda čuvare zoo-vrta, jedan teže povređen
Foto: Twitter/@_TheBulletin

jedva je savladali

PANDA POBEGLA IZ KAVEZA Počela da ujeda čuvare zoo-vrta, jedan teže povređen

Planeta -

Čuvar zoološkog vrta u Belgiji teško je povređen kada je na njega u subotu nasrnula panda koja je uspela da pobegne iz kaveza.

Panda Tian Bao upala je u hodnik koji vodi do njegovog kaveza i napala čuvare. Jedan je teško povređen u napadu, a kolege su, srećom, uspele da savladaju životinju i spreče je da čuvara ubije.

Muškarac je zadobio ujede po rukama i nogama, ali kako navode mediji, nije u životnoj opasnosti.

Napadnuti radnik vrta je tu radio već godinama i uvek je poštovao bezbednosne mere. Srećom, niko od posetilaca nije povređen, jer su životinju zaustavili u hodniku koji vodi do kaveza.

Tian Bao ima četiri godine i rođen je u Belgiji. Nije poznato kako je uspeo da pobegne iz kaveza i da uđe u deo za zaposlene.

"Istraga je u toku. Panda nikako nije smela da završi u tom prostoru", rekao je portparol zoo-vrta Metju Godfroa za De Standaard.

Prema pravilniku zoo vrta, kontakt između ljudi i pandi je zabranjen onog trenutka kada životinja navrši dve godine života ili premaši težinu od 70 kilograma.

Divovske pande su obično usamljene životinje i svakodnevno provode do 14 sati hraneći se bambusom, što čini 99 odsto njihove prehrane.

Tian Bao je rođen u vrtu Pairi Daiza u junu 2016. godine, i u pitanju je prva velika panda koja je rođena u nekoj evropskoj zemlji. Plan je bio da Tian bude prebačen u Kinu nakon njegovog petog rođendana.

Kurir.rs/De Standaard

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track