ORBANOV SARADNIK BEŽAO NIZ OLUK SA GEJ ORGIJA: Pojavio se i snimak hapšenja osramoćenog političara (VIDEO)
Foto: EPA/Youtube

SKANDAL U BRISELU

ORBANOV SARADNIK BEŽAO NIZ OLUK SA GEJ ORGIJA: Pojavio se i snimak hapšenja osramoćenog političara (VIDEO)

Planeta -

Belgijska produkcijska ekipa snimila je trenutak kada je mađarski desničarski poslanik Josef Sajer uhvaćen kako beži sa gej orgija prošlog decembra.

To je izazvalo veliki skandal, i to ne samo u Mađarskoj. Sajer je jedan od utemeljivača mađarske vladajuće stranke Fides, a bio je i član komisije koja je pripremala nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora brak da štiti kao zajednicu muškarca i žene.

Osim toga, prekršio je i mere protiv koronavirusa učestvujući n azabavi u Briselu tokom policijskog časa.

Sajer je dao ostavku u stranci Fides u decembru 2020. godine, kao i na mesto člana Evropskog parlamenta.

Naime, produkcijska kuća "Bargoens" snimala je policijski dokumentarac za televiziju VTL i mesecima je pratila patrole na njihovim intervencijama. Tako se zatekla ispred stana u centru Brisela u kojem je policija rasturala nelegalnu žurku. Tada nisu mogli ni da pretpostave da će ugledati i Sajera koji je pokušao da pobegne kroz prozor i niz oluk.

Na video-snimku se vidi 59-godišnji Sajer okružen policajcima i sa rukama pritisnutim uza zid. Na leđima je imao ranac u kojem je policija pronašla tabletu ekstazija, ali on poriče uzimanje bilo kakvih supstanci.

Dejvid Manzelej, 29-godišnji doktorand koji je bio domaćin zabave, rekao je da je žurka sa više od 20, uglavnom muških zvanica, uključivala seks.

"Razgovaramo, popijemo piće, baš kao u kafiću. Jedina razlika je u tome što smo u međuvremenu imali seks jedni s drugima", rekao je Manzelej.

Sajer, poznat po političkom konzervatizmu i antiLGBT stavovima, naknadno se izvinio zbog kršenja pandemijskih mera.

Josef Sajer
Josef Sajer foto: Youtube/InfoRádió - Infostart

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je tada da su Sajerovi postupci "neodbranjivi" i da su u suprotnosti sa vrednostima stranke Fides koja sebe predstavlja kao šampiona tradicionalnih hrišćanskih i porodičnih vrednosti.

"Nećemo zaboraviti niti odbaciti njegovih 30 godina rada, ali njegovo delo je neprihvatljivo i neodbranjivo. Nakon toga, doneo je jedinu odgovarajuću odluku kada se izvinio i podneo ostavku na mesto člana Evropskog parlamenta i napustio Fides", rekao je Orban.

Viktor Orban, epa08042340
foto: EPA

Epizoda dokumentarca sa scenama Sajerovog hapšenja biće prikazana danas, ali su inserti još juče osvanuli na brojnim belgiskim portalima i televizijama. Međutim, kako prenose lokalni mediji, petominutni video je posle nekoliko sati uklonjen sa mnogih sajtova, a tamo gde je ostao Sajerovo lice je blurovano ili su scene sa njim isečene.

Gej orgije na kojima je uhvaćen Sajer bile su prošlog decembra glavna tema u Briselu, ali i u svetskim medijima. Skandal možda i ne bi toliko odjeknuo da glavni akter nije jedan od Orbanovih ličnih prijatelja i čovek koji je u mađarski Ustav lično uneo da je "brak zajednica muškarca i žene".

Kurir.rs/7sur7.be

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja